Η νέα Κομισιόν θα πρέπει να ξεκινήσει τα καθήκοντά της Βρυξέλλες ένα μήνα μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία έναρξης των εργασιών της, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου αντί την 1η Νοεμβρίου , δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Ο ίδιος εκτιμά ότι είναι αδύνατο να ξεκινήσει τα καθήκοντά της στην ώρα της αφού υπάρχουν εκκρεμότητες σε ότι αφορά τις υποψηφιότητες τριών επιτρόπων.

«Το Κοινοβούλιο συμμετέχει σε ένα διαφανή μηχανισμό. Τώρα, τρεις άλλοι Επίτροποι πρέπει να προταθούν από τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Γαλλία και θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τους υποψηφίους στο Κοινοβούλιο ", εξήγησε ο Σασόλι μιλώντας σe ιταλικά ΜΜΕ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Νομίζω ότι δεν μπορεί πλέον να γίνει σεβαστή η ημερομηνία της 1ης Νοεμβρίου, θα πάμε σε εκείνη της 1ης Δεκεμβρίου», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι , πριν από λίγες ημέρες το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την υποψηφιότητα της Γαλλίδας Συλβί Γκουλάρ για την θέση της Επιτρόπου αρμόδιας για την Εσωτερική Αγορά. Η Γκουλάρ προοριζόταν για την θέση της Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς.

Η απόρριψη της Γκουλάρντ αποτελεί ήττα τόσο για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, όσο και για την φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει ήδη δει το Ευρωκοινοβούλιο να απορρίπτει δύο υποψηφίους της.