Ήταν το 1999, όταν κυκλοφόρησε η ταινία Peppermint με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά. Τον μικρό του εαυτό υποδυόταν ένας ηθοποιός που σήμερα πρωταγωνιστεί στη σειρά Άγριες Μέλισσες, ο Γιώργος Γεροντιδάκης.

Μπορεί ο Γιώργος Γεροντιδάκης, που υποδύεται τον Μελέτη στις «Αγριες Μέλισσες», να ήθελε να γίνει από ποδοσφαιριστής, ωστόσο, είχε από μικρός το μικρόβιο του ηθοποιού και η πόρτα του κινηματογράφου του ανοίχτηκε πολύ νωρίς. Στα 10 του έκανε το ντεμπούτο στην βραβευμένη ταινία Peppermint. Εκεί, υποδυόταν τον Στέφανο που έζησε τον πρώτο του με την αγαπημένη του ξαδέλφη, τη Μαρίνα, και έκανε σκανταλιές, την ώρα που ανακάλυπτε τον κόσμο.

«Είχα κάνει κάποιες διαφημίσεις πιο πριν, αλλά ήταν η πρώτη μου δουλειά. Μερικά πράγματα τα επιλέγεις και άλλα σε επιλέγουν. Θεωρώ ότι αυτή η δουλειά με επέλεξε, άσχετα από την προσπάθεια που έχω κάνει εγώ. Στο κάστινγκ πήγα και δεν μιλούσα στην κάμερα. Ξαφνικά, με ρώτησαν «Γιατί θέλεις να κάνεις την ταινία;». Ήμουν ο μόνος που είπε ότι θα χάσω σχολείο. Στον Κ. Καπάκα θύμισε τα παιδικά του χρόνια και με πήρε. Τη δουλειά την αντιμετωπίζω σαν χόμπι. Δουλειά μεν, αλλά ευχάριστη. Κάνω δουλειές που μου αρέσουν, που περνάω καλά. Δεν θέλω ποτέ να παρακμάζω», είχε πει σε συνέντευξή του στον ιστότοπο της εφημερίδας «Αμαρύσια».

Η ταινία Peppermint καταφέρνει να κάνει εκείνους που την έχουν δει να γυρνούν πίσω στα παιδιά τους χρόνια. Εικόνες απλές και ήχοι που αγγίζουν συναισθήματα αθώα και ανέμελα, με οικογενειακές καταστάσεις που επηρέασαν τον καθένα.


Peppermint (1999 - K. Kapakas)