Είναι καλή και δεν το λέει μόνο το όνομά της, αλλά το λέει και ένας άνθρωπος που έχει φάει με το κουτάλι τα ρινγκ της πυγμαχίας, παραμένοντας ο μοναδικός πυγμάχος στην ιστορία του αθλήματος που έχει καταφέρει να αγωνιστεί σε Ολυμπιάδα. 

Μην σας μπερδεύουμε όμως. Ας τα πάρουμε ένα - ένα. Αναφερόμαστε στην Πατρινή αθλήτρια της Άμυνας Πατρών την Κατερίνα Κάλλη που έχοντας ξεκινήσει την πυγμαχία τα τελευταία τρία με τέσσερα χρόνια, αποφάσισε να κάνει το ντεμπούτο της σε επίσημους αγώνες της πυγμαχικής ομοσπονδίας. 

Βλέπετε, ο δάσκαλος της και προπονητής της Άμυνας Πατρών Μάριος Καπερώνης (ο άνθρωπος που λέγαμε ότι έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιάδα), έχει δει με το έμπειρο μάτι του τις δυνατότητες που έχει η 16χρονη μαθήτρια της Β' Λυκείου που έχει αυτό το παράξενο επώνυμο το οποίο μας προϊδεάζει για τη συνέχεια που θα έχει στο άθλημα. 

"Η πυγμαχία για μένα είναι κάτι που μου δίνει τη δυνατότητα να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό, τόσο στις προπονήσεις, όσο και πάνω στο ρινγκ" μας λέει μιλώντας στο patrasevents.gr. "Είναι κάτι που με ξεκουράζει να ασχολούμαι με την πυγμαχία, ψυχολογικά κυρίως αφού με τις συνεχείς προπονήσεις που κάνω κουράζομαι σωματικά. Αλλά μου αρέσει και αυτό είναι το περίεργο...". 

Η πυγμαχία είναι λοιπόν το καταφύγιο της, το μέρος που βρίσκει τον πραγματικό της εαυτό, όμως, πριν από αυτή έχει περάσει από αρκετά αθλήματα. "Κανένα δεν με συνεπήρε όπως η πυγμαχία. Το άθλημα για μένα αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό". Σε αυτό φυσικά έχει συντελέσει ο τρόπος που την έχει κάνει να το δει ο Μάριος Καπερώνης και γενικότερα η Άμυνα Πατρών. 


"Ανυπομονώ να κάνω πρεμιέρα σε επίσημους αγώνες" τονίζει. "Θεωρώ ότι μαζί με τον δάσκαλο μου έχω προετοιμαστεί κατάλληλα, ωστόσο υπάρχει πάντα ένα άγχος". Το ντεμπούτο της θα είναι την ερχόμενη Τετάρτη στους αγώνες του πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων που θα γίνουν στην Καβάλα, με την αθλήτρια της Άμυνας Πατρών να αγωνίζεται στα 54 κιλά. 

Η ίδια έχει την στήριξη της οικογένειάς της και των φίλων της σε όλο αυτό. "Είμαι αποφασισμένη να προχωρήσω στην πορεία του πρωταθλητισμού και να κάνω βήματα σε αυτή την κατεύθυνση. Έχω κάνει ήδη αρκετές θυσίες για τη πυγμαχία, με την έννοια ότι τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στις προπονήσεις. Είναι όμως μία δική μου επιλογή. Προτιμώ τη πυγμαχία από το να πηγαίνω για καφέ για παράδειγμα". 

Η 16χρονη συνδυάζει έτσι την πυγμαχία με τις σχολικές της υποχρεώσεις. "Είναι κάτι δύσκολο αφού τρέχω για να τα προλάβω όλα, όμως όταν έχεις θέληση και αγαπάς αυτό που κάνεις βρίσκεις χρόνο". Η νεαρή θέλει να περάσει στις πανελλήνιες εξετάσεις, έχοντας βάλει στόχο τις στρατιωτικές σχολές, μοιράζοντας έτσι τον χρόνο της σε προπονήσεις και διάβασμα.