Ο άνδρας, που διέπραξε την επίθεση εναντίον συναγωγής στην πόλη Χάλε της Γερμανίας με αποτέλεσμα να σκοτώσει δύο ανθρώπους, παραδέχθηκε το έγκλημά του.

Παράλληλα, παραδέχτηκε και το κίνητρό του που ήταν ακροδεξιό και αντισημιτικό. Αυτό μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο dpa, μια πληροφορία που επιβεβαίωσε λίγο αργότερα το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Ο 27χρονος Στέφαν Μπ. ομολόγησε το έγκλημά του κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή χθες Πέμπτη το βράδυ. Ο δράστης προσπάθησε αλλά απέτυχε να εισβάλει στη συναγωγή της πόλης Χάλε στην ανατολική Γερμανία την Τετάρτη και τελικά πυροβόλησε και σκότωσε δύο ανθρώπους.

Μέρκελ: Είμαι σοκαρισμένη από την επίθεση στη συναγωγή

Την ίδια ώρα, η καγκελάριος Γερμανίας, Ανγκεγλα Μέρκελ δηλώνει σοκαρισμένη από την επίθεση του 27χρονου που στέρησε τη ζωή σε δύο άτομα. «Ολοι γνωρίζουμε πως αποφύγαμε παρά λίγο μια τρομερή επίθεση εναντίον των ανθρώπων στη συναγωγή», είπε. «Θα μπορούσαν να είχαν υπάρξει πολύ περισσότερα θύματα». Είμαστε ευτυχείς για κάθε συναγωγή, για κάθε εβραϊκή κοινότητα και για όλες τις ζωές των Εβραίων στη χώρα μας», συνέχισε η Μέρκελ.