"Κύμα" καταλήψεων έρχεται και στα σχολεία της Πάτρας, με τους μαθητές να ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στις αλλαγές που έχει ήδη εκπονήσει το υπουργείο Παιδείας για τα Λύκεια, αλλά και για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. 

Ο βασικός λόγος για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται να κάνουν είναι η τάση που δείχνει να έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο για την μείωση των εισακτέων από την ερχόμενη χρονιά.

Οι μαθητές θεωρούν την κατεύθυνση αυτή αντιδημοκρατική, τονίζοντας ότι η ανεργία δεν έρχεται από τις σπουδές και τις γνώσεις, αλλά από τις πολιτικές και την κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία. 

Από εκεί και πέρα πρόκειται να αντιδράσουν και για την κατάσταση που υπάρχει στο γενικότερο τομέα της Παιδείας, με ελλείψεις καθηγητών, με προβλήματα στις υποδομές και μια ρευστότητα σε όλα, με τις αλλαγές που εφαρμόζει κάθε φορά το κόμμα που έρχεται στην πολιτική εξουσία.

Ήδη ορισμένα σχολεία έχουν πάρει αποφάσεις για καταλήψεις μέσα στο επόμενο διάστημα, τις οποίες έχουν πρόθεση να κάνουν στα τέλη του τρέχοντος μήνα, αλλά και στις αρχές του επομένου.

Πέρα από τις καταλήψεις δεν αποκλείεται να προχωρήσουν και σε μία συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πάτρας, προγραμματίζοντάς την για το επόμενο δίμηνο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήδη στον Πύργο τέσσερα σχολεία είναι υπό κατάληψη και ορισμένα στην Πάτρα έχουν έτοιμα από τώρα τα αντίστοιχα πανό.