«Οι θρασύδειλοι διψάνε για αίμα αστυνομικού». Αυτό σχολίασε ο γ.γ των Ειδικών Φρουρών για την επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να τραυματιστεί.

Ο Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6» είπε ότι ο τραυματίας είναι ένας νέος σε ηλικία υπαστυνόμος που ήταν ο επικεφαλής της διμοιρίας. «Μου είπε ότι έφαγε το μπουκάλι στο κεφάλι. Του έκαναν ράμματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε. Ευτυχώς δεν είχε εγκαύματα γιατί η μολότοφ έσκασε λίγο μακριά από το κεφάλι του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό, η κατάσταση δεν είναι καλή στα Εξάρχεια, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε για μια ακόμη την ανησυχία του για το ενδεχόμενο απώλειας ζωής αστυνομικού. «Έχει αργήσει η ομάδα Δ να επανέλθει στο δρόμο. Είμαστε ανθρώπινοι στόχοι» είπε ο κ. Μαυροειδάκος τονίζοντας ότι δεν γίνεται διμοιρίες των ΜΑΤ να φυλάνε εκκενωμένα κτίρια επειδή αυτά δεν αποδίδονται στους ιδιοκτήτες τους.

Το χρονικό της επίθεσης στα Εξάρχεια

Η επίθεση κατά ανδρών των ΜΑΤ σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από περίπου 50 άτομα. Οι δράστες πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά της διμοιρίας, στην οδό Καλλιδρομίου με αποτέλεσμα των τραυματισμό του αστυνομικού. Σημειώνεται ότι η διμοιρία βρισκόταν έξω από το κτίριο της πρώην κατάληψης Gare και είχε εκκενωθεί από τις 26 Αυγούστου.

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: "Οι μπαχαλάκηδες έχουν λυσσάξει γιατί τους διώχνουμε'

«Τα παιδιά έχουν λυσσάξει και επειδή μπαίνει τάξη στα Εξάρχεια. Οι μπαχαλάκηδες αντιδρούν γιατί φεύγουν από την περιοχή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα χθεσινοβραδινά γεγονότα με τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, ο οποίος δεν πρόλαβε να φορέσει το κράνος και τραυματίστηκε στο κεφάλι».

Αυτό είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας που μίλησε στο ραδιόφωνο Ελλάδα 94,3 και τον Βαγγέλη Γιακουμή με αφορμή τα επεισόδια της Πέμπτης και τον τραυματισμό αστυνομικού. Ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε ότι «τόσα χρόνια λυσάγαμε εμείς, τώρα ας λυσσάξουν αυτοί , είναι χαρακτηρισμένοι μπαχαλακηδες και θα φύγουν από τα Εξάρχεια».