Στα "μαύρα" βάφτηκε η Πάτρα και η Δυτική Αχαΐα για ακόμα μία φορά εξαιτίας της καρμανιόλας της Πατρών Πύργου.

Την ώρα που οι υπουργοί και τα στελέχη των φορέων συζητούν πότε και πως θα ξεκινήσει ένα έργο που ήταν να έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, δύο ακόμα πατεράδες δεν θα γυρίσουν πότε στα σπίτια τους, χάνοντας τη ζωή τους, στο φονικό αυτό δρόμο. Ο λόγος για τον 55χρονο Νίκο Μουγκογιάννη, κάτοικο του Αχαϊκού και τον 34χρονο Δημήτρη Μπενέτση, κάτοικο της Πάτρας, με καταγωγή από τα Σαγέικα. 

Οι δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, όταν τελειώνοντας την εργασία τους από το εργοστάσιο στο οποίο εργάζονταν στην Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας και συγκεκριμένα στην El Pack, το λευκό βανάκι στο οποίο επέστρεψαν συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο μάρκας BMW, το οποίο με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχασε τον έλεγχο της πορείας του. 

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και από το τροχαίο τραυματίστηκε και ο οδηγός της BMW. Η είδηση του θανάτου των δύο ανδρών έπεσε σαν κεραυνός τόσο στο εργοστάσιο που δούλευαν, όσο και στις περιοχές που ζούσαν. Ο Νίκος Μουγκογιάννης ζούσε μόνιμα στο Αχαϊκό, προερχόταν από τα Λουσικά όπου είχε τελειώσει το σχολείο και ήταν παντρεμένος.

Από την άλλη ο Δημήτρης Μπενέτσης, πατέρας ενός παιδιού ζούσε στην Πάτρα και η οικογένειά του είναι γνωστή τόσο στο Λάππα, όσο και στα Σαγέικα. Ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Όλοι όσοι τους γνώριζαν μιλούν για δύο καλά παιδιά, συνεργάσιμους και εργατικούς, οικογενειάρχες που πάλευαν για να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους. 

Έφυγαν νωρίς από το χτύπημα της μοίρας και ενός δρόμου που έχει παρασύρει στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια, ντύνοντας στα μαύρα οικογένειες. 


Η φωτογραφία είναι της Βίκυς Δρακούλη

Η φωτογραφία είναι της Βίκυς Δρακούλη