Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών Ε' και Στ' Δημοτικού των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό "Παιχνίδι και Μαθηματικά" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο πριν το Πάσχα τα τελευταία 13 χρόνια από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και το περιοδικό της για τους μαθητές του Δημοτικού "Μικρός Ευκλείδης" και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Βραβεύτηκαν συνολικά 50 μαθητές από τα σχολεία του Αιγίου, Αιγείρας,Ακράτας,Αβύθου,Διακοπτού,Ελίκης,Ζηρίας,Σελιανίτικων,Τεμένης και Κουλούρας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου με αθρόα προσέλευση παιδιών, γονέων, εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου κυρία Βάσω Πλατάνου. Ο Πρόεδρος της ΕΜΕ Παράρτημα Αχαΐας κύριος Γιώργος Κουτσοδήμας, Διευθυντής του 11ου Λυκείου Πάτρας, αναφέρθηκε στην 100χρονη ιστορία της ΕΜΕ, η οποία είναι το αρχαιότερο επιστημονικό σωματείο της Ελλάδας. Ενημέρωσε το ακροατήριο για τις δράσεις, τα συνέδρια, τις εκδόσεις, τις διαλέξεις της ΕΜΕ αλλά και τα περιοδικά που απευθύνονται σε μαθητές, φοιτητές και ερευνητές της μαθηματικής επιστήμης. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δράσεις του Παραρτήματος Αχαΐας που στηρίζονται όλες στην εθελοντική προσφορά των μελών του: προπαρασκευαστικά μαθήματα για τους διαγωνισμούς της ΕΜΕ Θαλή, Ευκλείδη, Αρχιμήδη, διοργάνωση του τοπικού διαγωνισμού Ιππίας για τους μαθητές της Α' Γυμνασίου, εκδόσεις βιβλίων για μαθητές γυμνασίου, θερινό σχολείο, κλπ. Τέλος, απέδειξε σχηματικά την αξία της μαθηματικής γνώσης στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν: η δρ. Βασιλική Φελούκα, Συντονίστρια Εκπαίδευσης, υπεύθυνη για τα σχολεία της Αιγιάλειας και η κυρία Αθηνά Σκανδάμη, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αιγιάλειας.

Γονείς του  2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου προσέφεραν στους βραβευόμενους μαθητές λευκά τριαντάφυλλα αλλά και αναψυκτικά και γλυκίσματα.

Το κλιμάκιο της ΕΜΕ Παράστημα Αχαΐας αποτελούσαν εκτός από τον Πρόεδρο, τα μέλη του Παραρτήματος Χρήστος Μπατέλης και Βαρβάρα Γεωργιάδου-Καμπουρίδη και η Γραμματέας του Παραρτήματος Μαρία Γκουνέλα.