Η κόντρα του Στάνλεϊ Τζόνσον με τον γιο του, δηλαδή τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, συνεχίζεται.

Το νέο επεισόδιο έλαβε χώρα την Τετάρτη, όταν ο Στάνλεϊ Τζόνσον μίλησε στη διαδήλωση για το κλίμα της οργάνωσης Extinction Rebellion στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

«Θα το θεωρούσα παράσημο να με αποκαλούν “μη συνεργάσιμο περιπλανώμενο”. Θα το φορούσα και σε κονκάρδα», είπε ο Στάνλεϊ Τζόνσον, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό του γιου του για τους χιλιάδες ακτιβιστές οικολόγους της οργάνωσης που διαμαρτύρονται σε πολλά μέρη του Λονδίνου, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ο 79χρονος είναι πεπεισμένος ότι ο γιος του είναι με το μέρος των ακτιβιστών, παρά τις δηλώσεις του. «Όλη του τη ζωή, ήταν περιτριγυρισμένος από περιβαλλοντολόγους σαν εμένα. Αν δεν πέρασε σε αυτόν αυτό το μήνυμα, τότε δεν ξέρω τι έχει περάσει», είπε.

«Είμαι εδώ για να δείξω την υποστήριξή μου σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση. Χρειαζόμαστε τέτοιες εκδηλώσεις. Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα. Είναι ολοφάνερο σε εμένα ότι πρέπει να πετύχουμε μηδενικές εκπομπές αερίων νωρίτερα από το 2050, που είναι ο στόχος της κυβέρνησης, τουλάχιστον το 2040. Και ότι το ίδιο θα κάνει και η ΕΕ», συμπλήρωσε ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον, o οποίος έχει παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις της Extinction Rebellion.