Μπορεί η Μαρία Κίτσου να προτιμά το θέατρο και να είχε αρνηθεί για χάρη του έναν ρόλο στη σειρά «Το Νησί», όμως οι «Άγριες Μέλισσες» δεν είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε στην τηλεόραση.

Η Μαρία Κίτσου μπήκε στη ζωή των τηλεθεατών πολύ απότομα μέσα από την υπερπαραγωγή του ΑΝΤ1, «Άγριες Μέλισσες» που κερδίζει καθημερινά το στοίχημα της τηλεθέασης. Ο ρόλος της Λενιώς της χάρισε αναγνωρισιμότητα, πέραν της θεατρικής της αναγνώρισης, σε όλη την Ελλάδα. Η Μαρία Κίτσου έδωσε το βράδυ της Τετάρτης της πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη και έκανε έτσι ποδαρικό στην πρεμιέρα του Γρηγόρη Αρναούτογλου και του The 2Night Show.

Η Μαρία Κίτσου μίλησε για πολλά, για την πρώτη της θεατρική παράσταση, το θάνατο του πατέρα της, τα «βρισίδια» που όπως λέει ρίχνει ως συνοδηγός στο δρόμο και την προσπάθειά της να νικήσει την κατάθλιψη. Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Άγριες Μέλισσες» όμως αναφέρθηκε και στην τηλεόραση.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Κίτσου εξήγησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου πως δέχτηκε πρόταση να συμμετέχει στο «Νησί», ωστόσο οι θεατρικές της υποχρεώσεις δεν της επέτρεψαν να πει το «Ναι». Η ηθοποιός όμως είχε πρωταγωνιστήσει νωρίτερα στην σειρά της ΕΡΤ «Καρυωτάκης».

Η Μαρία Κίτσου έκανε λοιπόν την παρθενική της εμφάνιση στην τηλεόραση πριν από 10 χρόνια, σε μια ακόμη τηλεοπτικά σειρά εποχής.

Ο «Καρυωτάκης» είναι δραματική σειρά της ΕΡΤ που αναφέρεται στη ζωή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και στον έρωτά του με την, επίσης ποιήτρια, Μαρία Πολυδούρη, την οποία και υποδύθηκε η Μαρία Κίτσου.

Στο ρόλο του ποιητή, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ο οποίος έκτοτε έφυγε στο εξωτερικό και τον βλέπουμε φέτος ξανά στην τηλεόραση στη σειρά «Αστέρια στην άμμο» του ALPHA.

Η σειρά πρωτοπροβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2009 από την ΕΤ1 και ολοκληρώθηκε σε 20 επεισόδια τον Ιούνιο του 2009. Δημιουργός και σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Τάσος Ψαρράς, ο οποίος πραγματοποίησε εκτενή έρευνα γύρω από την ζωή του Καρυωτάκη πριν προχωρήσει στην υλοποίηση της σειράς.