Την δημοτική αρχή κατηγορεί η παράταξη "Ώρα Πατρών" υποστηρίζοντας ότι αρκείται σε μια στείρα επαναστατική ρητορική κατά των συνήθως υπόπτων, που επί της ουσίας δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Τα αποθεματικά του Δήμου Πατρέων θα εγγραφούν τελικά στον κρατικό προυπολογισμό, τα πολιτικά αποθεματικά της δημοτικής αρχής, όμως, φαίνεται να εξαντλούνται.

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση.

Ομόφωνα εκφράστηκε το Σώμα και στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε η ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ για τη δημιουργία καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Ωστόσο, η ομοφωνία δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί στο ζήτημα της διάθεσης των αποθεματικών του Δήμου αφού η δημοτική αρχή εμφάνισε μια εντυπωσιακή αλλαγή της έως σήμερα στάσης της.

Δεν πρόκειται όμως μόνο για την ανατροπή των δύο προγενέστερων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου που απέρριπταν τη διαχείριση από το κράτος των ταμειακών υπόλοιπων του Δήμου αλλά για την εξάντληση των επιχειρημάτων της δημοτικής αρχής προκειμένου να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της.

Σιγήν ιχθύος από τον «καλό κύριο» Πελετίδη για τη ματαίωση των σχεδιασμών για την κατασκευή της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, αφωνία στην εγκατάλειψη της υπογειοποίησης του τρένου αλλά λαλίστατη δημοτική αρχή για να καταγείλλει τον Σύριζα και πολύ περισσότερο λαλίστατοι οι φίλα προσκείμενη στη δημοτική αρχή θεατές του Συμβουλίου που δεν δίστασαν πολλές φορές να διακόψουν με φωνές και φραστικές επιθέσεις τη συνεδρίαση.

Θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε απλά έναν πολιτικό παραλογισμό αλλά το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό ώστε να το δικαιολογήσουμε με αυτόν τον τρόπο. Αφορά τη διακυβέρνηση αυτής της πόλης και την καθημερινότητα χιλιάδων πατρινών. Η δημοτική αρχή έχει χάσει κάθε δυνατότητα επηρεασμού των αρνητικών, δυστυχώς, εξελίξεων για την Πάτρα και αρκείται σε μια στείρα επαναστατική ρητορική κατά των συνήθως υπόπτων, δηλαδή όλων των άλλων.

Συνέλθετε! Οι εποχές που είχατε την απόλυτη πλειοψηφία και νομίζατε ότι όλος ο κόσμος θα υποκλιθεί στα εκλογικά σας ποσοστά έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο κόσμος περιμένει από τη δημοτική αρχή προτάσεις, λύσεις, συνεργασίες, σχεδιασμό και πράξεις.

Η δημοτική αρχή τι περιμένει;"