Το 1ο Patras Street Food Festival στέφθηκε με επιτυχία και αποτελεί πλέον τη βάση για να εξελιχθεί σε ένα θεσμό που θα καθιερωθεί στην Πάτρα. Αν και ο καιρός είχε τις δικές του διαθέσεις οι Πατρινοί έδειξαν πως "καλωσόρισαν" αυτή τη νέα διοργάνωση και ως κάτι νέο για την πόλη έδωσαν το παρών σε όλες τις εκδηλώσεις.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΚΕΑΝΑ με στόχο την αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής της Πάτρας. Περίπου 15.000 επισκέπτες πέρασαν την πύλη του Κήπου της Apotheosis το Σάββατο και την Κυριακή.

Ο Κήπος της Apotheosis, με το επιβλητικό Banyan Τree στο κέντρο του, αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή των διοργανωτών ως ο ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις τέτοιου τύπου.


Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι γευστικές δημιουργίες των καταστημάτων που συμμετείχαν στην διοργάνωση με kioski. Bodegas, Coffee Island, Opera Burger, Σχαραβαίος, Pizza 44, Tomo's, Distinto, Ρόδον/Tessera, Χοιροποίητο, El Greco Pizza, Rolling Juice/Le Patron, Mama Pizza και Rubik's έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και παρουσίασαν πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις, με πολλά από αυτά να αποτελούν νέες προτάσεις των καταστημάτων με αφετηρία το Patras Street Food Festival.

Σημαντικές ήταν και οι μουσικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, αφού ο κόσμος γέμισε τους χώρους των συναυλιών. Το Σάββατο, από νωρίς το μεσημέρι, οι Natural Beat έδωσαν ρυθμό στο κοινό και το απόγευμα της ίδια ημέρα οι εκρηκτικοί Passepartout ξεσήκωσαν το κοινό που χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής τους. Στο τέλος της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ, ο πατρινός Vassilikos ανέβηκε στο main stage και τραγούδησε λατρεμένες επιτυχίες των περασμένων χρόνων.


Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν από αυτή την γιορτή και οι δράσεις για τα παιδιά. Τo πρωινό της Κυριακής άνηκε σε αυτά και ο Φοίβος Δεληβοριάς με τους συνεργάτες του, για σχεδόν δύο ώρες, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους με τη μουσική παιδική παράσταση «Πες μου τ' όνομά σου». Μετά από τη συναυλία, ο γνωστός παίκτης θεάτρου σκιών Χρήστος Καλπουζάνης έπαιξε συνεχόμενες παραστάσεις Καραγκιόζη στον εσωτερικό χώρο της Apotheosis και προσέφερε απλόχερα γέλιο μέσα από τις ιστορίες του ήρωα του θεάτρου σκιών. Επιπλέον, οι X-Saltibagos κυκλοφορούσαν στο χώρο με τα ξυλοπόδαρα τους κάνοντας διάφορα ακροβατικά που προκαλούσαν στα παιδιά τρομερές αντιδράσεις.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τη σκυτάλη των εκδηλώσεων πήραν οι Cubaneros, οι οποίοι μέσα από τους λάτιν ρυθμούς τους έδωσαν διαφορετική νότα στο φεστιβάλ. Κέφι, χορός και τραγούδι σε συνδυασμό με τα λαχταριστά street food αποτελούσαν τα συστατικά για μια απόλυτα επιτυχημένη ημέρα, μέχρι να έρθει το τέλος της. Εκεί όπου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τον Γιάννη Κότσιρα προσέφεραν μια ανεπανάληπτη μουσική συναυλία που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από το κοινό.

Το 1ο Patras Street Food Festival κρίθηκε από την πλειοψηφία των Πατρινών ως μια επιτυχημένη διοργάνωση και όλοι υποστήριξαν ότι ως μια πρώτη απόπειρα δικαίωσε τους διοργανωτές αφού ο κόσμος ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα.

Οι φωτογραφίες είναι της Μαρίλιας Βασιλακοπούλου για το patrasevents.gr.