Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έγινε άγαλμα στο Μάλμο της Σουηδίας. Η φιγούρα του πανηγυρίζει με ανοιχτά χέρια μετά από γκολ.

«Τώρα που υπάρχουν δύο "Ίμπρα" ο κόσμος είναι καλύτερος και... πιο επικίνδυνος!» λέει και χαμογελάει, καθώς αυτό είναι το συνηθισμένο αστείο του.
«Ένα είναι το πρωτότυπο, το άλλο ζει για πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν φαίνεται καν πραγματικό αλλά είναι. Είπα στον καλλιτέχνη ότι έπρεπε να κάνει το καλύτερο άγαλμα που δημιούργησε ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι κάτι έκανα στην καριέρα μου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από αυτό το άγαλμα: υπάρχουν παίκτες που κερδίζουν τρόπαια κι άλλοι που κερδίζουν τρόπαια και έχουν επίσης ένα άγαλμα», υπογραμμίζει για το δώρο της πατρίδας του.

Σήμερα παίζει στις ΗΠΑ για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι και συνεχίζει να σκοράρει όπως πάντα, παρά τα 38 χρόνια του, ενώ στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky Sport, με την ευκαιρία των εγκαινίων του αγάλματος, μίλησε επίσης για το μέλλον του: «Είμαι 100% έτοιμος για τη Serie A! Κάνω ακόμη τη διαφορά, τόσο για το πώς νιώθω όσο και για το πώς παίζω». Ο «Ίμπρα» έχει επίσης παίξει στην αγγλική Premier, την ισπανική Liga και τη γαλλική Ligue 1, αλλά το καμπιονάτο έχει παραμείνει στην καρδιά του: «Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα να παίζω στην Ιταλία, το κάνω καλύτερα από τον καθένα».

Μια σκέψη του είναι αφιερωμένη στη Γιουβέντους, την πρώτη ιταλική ομάδα στην καριέρα του. «Η Γιουβέντους κάνει σπουδαία πράγματα, είναι το σύμβολο του ιταλικού ποδοσφαίρου, τόσο για την ομάδα όσο και για τους παίκτες που έχουν. Και η Ίντερ τα πηγαίνει καλά, έχει μεγάλο προπονητή και πιέζει πολύ. Άλλες ομάδες προσπαθούν αλλά δεν βρίσκονται στο επίπεδο της Γιουβέντους, λίγο πίσω από τη Γιούβε είναι η Ίντερ».

Άλλη μια σκέψη του κατευθύνεται στο Μιλάνο: «Λυπάμαι πολύ για τη Μίλαν, πρέπει να είναι ένας ισχυρός σύλλογος, όχι μόνο για τα αποτελέσματα αλλά και για τις επενδύσεις. Πρέπει να έχουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, αλλά σήμερα δεν το νομίζω. Πρέπει να επενδύσουν, όλα προέρχονται από την ιδιοκτησία».

Όσο για τη Νάπολι; «Έχω καλή σχέση με τον Αντσελότι, είναι ένας σπουδαίος προπονητής, ένας μεγάλος άνθρωπος και ήμουν αρκετά τυχερός για να γνωρίσω πρώτα τον άνθρωπο και έπειτα να συνεργαστώ μαζί του. Λυπάμαι που κράτησε μόνο ένα χρόνο, θα ήθελα περισσότερο, γιατί ήταν καλή περίοδος για την καριέρα μου και, κατά τη γνώμη μου, και για εκείνον».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ