Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει την στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στη βόρεια Συρία, προειδοποιώντας την Αγκυρα ότι δεν θα πάρει ούτε ευρώ για τη ζώνη ασφαλείας που θέλει να δημιουργήσει.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, μέσω Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης που αναμενόταν τις τελευταίες ημέρες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και πλήγματα που κατάφερε το τουρκικό πυροβολικό.

Γιούνκερ: Δεν θα αποφέρει αποτέλεσμα

«Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν θα αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Και εάν το σχέδιο της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, μην περιμένετε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία θέλει να δημιουργήσει με ζώνη ασφαλείας, προκειμένου να επανεγκατασταθούν εκεί εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες τους οποίους φιλοξενεί η Τουρκία.