O Στέφανος Τσιτσιπάς με 2-0 σετ (7-6, 7-6) νίκησε για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Shanghai Masters.

Μετά την επικράτησή του ο Έλληνας τενίστας τόνισε, σύμφωνα με το gazzetta: «Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο και πράγματι ήταν. Ένιωσα ότι έπρεπε να δώσω πολλά για να τα καταφέρω στο τέλος. Αισθάνομαι πολύ ωραία».

Για το γεγονός ότι εκεί είχε πετύχει πριν από δύο χρόνια την πρώτη του νίκη στο tour, σχολίασε: «Πολλά άλλαξαν από τότε. Θυμάμαι πόσο μικρός και πόσο αθώος ήμουν! Ωραίες εποχές, τις σκέφτομαι. Τις σκεφτόμουν πριν μερικές μέρες. Τότε ταξίδευα μόνο με τον πατέρα μου. Τώρα έχω μεγαλύτερη ομάδα που με στηρίζει, τα πράγματα είναι πιο επαγγελματικά, θα έλεγα. Έχω δει βελτίωση στο παιχνίδι μου. Έχω επίσης δει να μεγαλώνω, στη ζωή μου, σε όλα. Βλέπω αλλαγές και μαθαίνω κάθε μέρα. Ανυπομονώ να δω τι θα έχει γίνει σε άλλα δύο χρόνια».

Ο Τσιτσιπάς κλήθηκε να σχολιάσει και την απόφασή του να παραμείνει το τελευταίο διάστημα εκτός social media, κάτι που όπως ανέφερε τον κάνει να αισθάνεται πολύ όμορφα.

«Αισθάνομαι υπέροχα. Αισθάνομαι πιο κοντά στους ανθρώπους για τους οποίους ενδιαφέρομαι. Ο χρόνος μου είναι πιο ποιοτικός. Νιώθω πιο ανθρώπινος, περισσότερο ο εαυτός μου. Νιώθω ότι μπορώ να συγκεντρωθώ περισσότερο στο άθλημα, να περνώ περισσότερο χρόνο στο court παρά στο κινητό μου. Είμαι πιο συνδεδεμένος με τους ανθρώπους που μιλάω και προσπαθώ να μην σκέφτομαι την άλλη ζωή μου, τη social media ζωή, που έπαιρνε πολλά από τη σκέψη και τη συγκέντρωσή μου. Αισθάνομαι, λοιπόν, πολύ καλύτερα».

Όσον αφορά την προσπάθεια των νέων παικτών να επικρατήσουν έναντι των θρύλων, Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ, υποστήριξε:

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί το άθλημα τα δύο προσεχή χρόνια και πώς θα κυριαρχήσουν οι νέοι. Προσπαθώ πολύ να είμαι εκεί και ξέρω ότι είναι δύσκολο να κρατήσω αυτό το επίπεδο, γιατί αν κάνω συνέχεια το ίδιο πράγμα, οι αντίπαλοι θα ξέρουν τι δουλεύει για μένα. Γι' αυτό προσπαθώ να βελτιώνομαι συνέχεια. Επίσης πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουν τα δεδομένα στα Grand Slams. Δεν γίνεται να κερδίζουν τα πάντα Ράφα, Ρότζερ και Νόβακ! Ξέρω ότι για να δω το όνομά μου σε αυτούς τους τίτλους θα πρέπει να μοχθήσω και να πονέσω. Είμαι ειλικρινά ενθουσιασμένος. Είμαι ενθουσιασμένος στην ιδέα ότι θα προσπαθήσω να φτάσω εκεί».