Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Patras Street Food Festival το οποίο έδειξε ότι η διοργάνωση αυτή μπορεί και έχει όλες τις δυνατότητες για να αποτελέσει θεσμό. 

Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του ΣΚΕΑΝΑ και ήταν η πρώτη από τις δράσεις που έχει συμπεριλάβει στον φάκελο του Visit Patras για την αξιοποίηση της τουριστικής δυναμικής της Πάτρας, σε κατεύθυνση εξωστρέφειας πάντα.  Η ανακοίνωση απολογισμού για το πρώτο Patras Street Food Festival αναφέρει:

"Το πρώτο Patras Street Food Festival τελείωσε και η πόλη μπορεί να αισθάνεται χαρούμενη για την συλλογική επιτυχία του φεστιβάλ. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έθεσε τον πήχη ψηλότερα για την επόμενη διοργάνωση.

Η ανάγκη των Πατρινών για κάτι διαφορετικό έδωσε δυναμική ώθηση στο φεστιβάλ. Περίπου 15.000 επισκέπτες πέρασαν την πύλη του Κήπου της Apotheosis το Σάββατο και την Κυριακή. Οι επισκέπτες θα ξεπερνούσαν τους 20.000 αν ο καιρός ήταν καλύτερος και καθιστούσε εφικτή την πραγματοποίηση και τρίτης ημέρας όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο άστατος καιρός, αρχικά ανέβαλε την έναρξη του φεστιβάλ που ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή το απόγευμα και στη συνέχεια οδήγησε στην ακύρωση των εκδηλώσεων της Δευτέρας μετά από κοινή απόφαση των διοργανωτών και των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης που συμμετείχαν με κιόσκι στο φεστιβάλ.

Κατά την διάρκεια των δύο ημερών της διοργάνωσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε έναν χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Ο Κήπος της Apotheosis, με το επιβλητικό Banyan Τree στο κέντρο του, απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τους χιλιάδες επισκέπτες και αποδείχθηκε ιδανικός χώρος για εκδηλώσεις τέτοιου τύπου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι γευστικές δημιουργίες των καταστημάτων που συμμετείχαν στην διοργάνωση με kioski. Bodegas, Coffee Island, Opera Burger, Σχαραβαίος, Pizza 44, Tomo's, Distinto, Ρόδον/Tessera, Χοιροποίητο, El Greco Pizza, Rolling Juice/Le Patron, Mama Pizza και Rubik's έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και παρουσίασαν πιάτα με ιδιαίτερες γεύσεις, με πολλά από αυτά να αποτελούν νέες προτάσεις των καταστημάτων με αφετηρία το Patras Street Food Festival.


Παράλληλα, με μόλις 5 ευρώ την ημέρα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλλιτέχνες και σχήματα ευγνωσμένης αξίας. Το Σάββατο, από νωρίς το μεσημέρι, οι Natural Beat έδωσαν ρυθμό στο κοινό και το απόγευμα της ίδια ημέρα οι εκρηκτικοί Passepartout ξεσήκωσαν το κοινό που χόρευε στους ρυθμούς της μουσικής τους. Στο τέλος της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ, ο πατρινός Vassilikos ανέβηκε στο main stage που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές και τραγούδησε λατρεμένες επιτυχίες των περασμένων χρόνων.

Τo πρωινό της Κυριακής άνηκε στα παιδιά και ο Φοίβος Δεληβοριάς με τους συνεργάτες του, για σχεδόν δύο ώρες, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους με τη μουσική παιδική παράσταση «Πες μου τ' όνομά σου». Μετά από τη συναυλία, ο γνωστός παίκτης θεάτρου σκιών Χρήστος Καλπουζάνης έπαιξε συνεχόμενες παραστάσεις Καραγκιόζη στον εσωτερικό χώρο της Apotheosis και προσέφερε απλόχερα γέλιο μέσα από τις ιστορίες του ήρωα του θεάτρου σκιών. Επιπλέον, οι X-Saltibagos κυκλοφορούσαν στο χώρο με τα ξυλοπόδαρα τους κάνοντας διάφορα ακροβατικά που προκαλούσαν στα παιδιά τρομερές αντιδράσεις.

Το απόγευμα της Κυριακής, τη σκυτάλη των εκδηλώσεων πήραν οι Cubaneros, οι οποίοι μέσα από τους λάτιν ρυθμούς τους έδωσαν διαφορετική νότα στο φεστιβάλ. Κέφι, χορός και τραγούδι σε συνδυασμό με τα λαχταριστά street food αποτελούσαν τα συστατικά για μια απόλυτα επιτυχημένη ημέρα, μέχρι να έρθει το τέλος της. Εκεί όπου η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τον Γιάννη Κότσιρα προσέφεραν μια ανεπανάληπτη μουσική συναυλία που απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από το κοινό.


Όλα τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την παροχή δωρεάν ίντερνετ από την Fibair Broadband, την αδιάκοπη παροχή υπηρεσιών υγιεινής και καθαριότητας, τη χρήση οικολογικών προϊόντων, την παροχή της αίσθησης ασφάλειας από εταιρία security και τη συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε εθελοντικά στο φεστιβάλ, συνέβαλαν ώστε η διοργάνωση να θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε τα επόμενα χρόνια το ήδη υψηλό επίπεδο του Patras Street Food Festival θα εκτοξευθεί. Ο αρχικός στόχος της προώθησης νέων ιδεών και προβολής των καταστημάτων εστίασης της πόλης μέσω ενός φεστιβάλ επιτεύχθηκε και πλέον ο πήχης για την ποιότητα της διοργάνωσης μπαίνει ακόμα ψηλότερα για του χρόνου.

Μέσα από τη συνεργασία φορέων, καταστημάτων, διοργανωτών αλλά και των χορηγών του Patras Street Food Festival (Αλφα, Coffee Island, Hellman's, ΣΚΕΑΝΑ, Visit Patras, Επιμελητήριο Αχαΐας, Camari Distillery, Havana Club, λουξ Cola plus n' light, NewMediaSoft)τέθηκαν οι βάσεις για αυξημένη εξωστρέφεια και προσέλκυσης τουριστών στην πόλη, γεγονός που θα ωφελήσει τους πάντες με την πάροδο των χρόνων.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την τεράστια ανταπόκριση, για όλα τα θετικά σας σχόλια αλλά και τις παρατηρήσεις σας που θα μας κάνουν καλύτερους.

Η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη, αλλά εσείς την κάνατε να είναι μοναδική!"