Κλειστά παραμένουν τα Ψηλαλώνια εξαιτίας των εργασιών των συνεργείων του δήμου που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες. 

Τα συνεργεία κόβουν τα κλαδιά των πεύκων που είχαν μήνες να κλαδευτούν και είχαν δημιουργήσει πρόβλημα στους καταστηματάρχες της πλατείας, αλλά και στους περαστικούς. Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής μιλούν για υπερβολικό κλάδεμα που τους ξενίζει και για αλλοίωση της πλατείας από την στιγμή που τα πεύκα αποτελούσαν σημείο αναφοράς της. 

Μάλιστα, άτομα που περνούσαν από την πλατεία κατά τη διάρκεια του κλαδέματος, έλεγαν ότι τα δέντρα "σφαγιάστηκαν" και ότι θα χρειαστεί χρόνος για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση αφού σε κάποια από αυτά έμεινε ο κορμός τους. Πάντως, τα συνεργεία του δήμου συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους στην πλατεία και πέρα από το κλάδεμα θα προχωρήσουν σε δεντροφυτεύσεις σε άλλα σημεία της πλατείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα πεύκα της πλατείας είναι αρκετά γερασμένα και σκοπός του δήμου είναι να τα αντικαταστήσει κάποια στιγμή με άλλα δέντρα για να μην υπάρχουν προβλήματα, ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες που με τον αέρα και την κακοκαιρία, έχουν κοπεί συχνά κλαδιά, βάζοντας σε κίνδυνο περαστικούς.  

Η υπηρεσία Πρασίνου και η αντίστοιχη αντιδημαρχία από την πλευρά της έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την ανανέωση της εικόνας της ιστορικού αυτού μέρους για την Πάτρα που αποτελεί σημείο αναφοράς της.