Στην απουσία των υπουργών από τα κυβερνητικά έδρανα στην συζήτηση για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αυτή είναι η δεύτερη συμβολική κίνηση που κάνει η κυβέρνηση, προχωρώντας στην διάκριση των λειτουργιών κυβέρνησης και Βουλής, με την πρώτη όπως ανέφερε να είναι η μεταφορά των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου από το κτίριο της Βουλής στο Μέγαρο Μαξίμου. «Καθώς η Βουλή αποφάσιζε, επελέγη οι υπουργοί να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα και να εκφράσουν την άποψη τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

«Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να μιλήσει και να ταυτιστεί με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί όταν θα έχει προχωρήσει η διαδικασία», είπε.

Όπως συνέχισε, σχολιάζοντας την «διαρροή» από την ΝΔ σημείωσε ότι «αν είχαμε ζητήσει κομματική πειθαρχία από τα στελέχη μας, θα μπορούσαν να συναχθούν συμπεράσματα, όχι όμως τώρα. Οταν φθάσουμε στην πρόταση της επιτροπής, θα είναι άλλο πράγμα. Η παραπομπή ενός ανθρώπου είναι καθαρά θέμα συνείδησης».

«Το βασικό είναι να διακρίνει κανείς ένα υπαρκτό οικονομικό σκάνδαλο, όπως παντού στον κόσμο, από ένα πολιτικό σκάνδαλο, όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί. Σε ότι αφορά το οικονομικό σκάνδαλο, το Υπουργείο Υγείας κάνει έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Πέτσας.