Το Σαββατοκύριακο, 5-6/10/2019, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ιδεών των μαθητικών ομάδων β’ βάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Μετα-μόρφωση», που συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.

Στο διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 11 συμμετοχές από ομάδες μαθητών γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών λυκείων της Π.Ε. Αχαΐας. Το Σάββατο 5/10 παρουσιάστηκαν οι ιδέες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ/ΤΔΕ και αξιολογήθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια από επιτροπή αξιολόγησης η οποία αποτελούταν από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων. Την Κυριακή 6/10 στις 19.00 πραγματοποιήθηκε η βράβευση των τριών επικρατέστερων καινοτόμων ιδεών στο χώρο εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας. Κάποιες ιδέες ήταν ρεαλιστικές, κάποιες φουτουριστικές, όλες όμως διακρίνονταν για την πρωτοτυπία και τον αυθορμητισμό τους. 

Το πρώτο βραβείο έλαβε η ιδέα του Πειραματικού Γυμνασίου ΑΕΙ Πάτρας με τίτλο «Έξυπνος χάρτης» όπου αντιστοιχούσε σε ένα ποδήλατο για κάθε μέλος της ομάδας αλλά και για την συντονίστρια εκπαιδευτικό. 

Το δεύτερο βραβείο το έλαβε το Πειραματικού ΓΕΛ ΑΕΙ Πάτρας με την ιδέα με τίτλο «Ψηφιακό λευκό μπαστούνι» και 

Το τρίτο βραβείο το έλαβε το  7ο ΕπαΛ Πάτρας με την ιδέα «Αναμόρφωση νοτίου πάρκου Πάτρας στα πρότυπα του μοντέλου έξυπνων πόλεων».

Το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντιστοιχούσε σε ένα κιτ ρομποτικής Arduino για κάθε μέλος της ομάδας καθώς και για τον συντονιστή εκπαιδευτικό.

Την εκδήλωση βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. Πρόεδρος του Περ/κού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Αγγελόπουλος, η Προϊσταμένη εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου εκ μέρους του Περιφ/κού Δ/ντή Εκπ/σης, ο συντονιστης του ΠΕΚΕΣ κ. Σπ.Παπαδάκης ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας παρευρέθηκε πληθώρα μαθητών και γονέων. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση από τον οικοδεσπότη Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας κ. Βασίλειο Αϊβαλή για την διοργάνωση του 2ου Διαγωνισμού «Μετα-μόρφωση» και με την δέσμευση στήριξης του από τους συνδιοργανωτές, έτσι ώστε να αποτελέσει θεσμό για τα σχολεία της περιοχής. 

Υπεύθυνοι για τον συντονισμό και την υλοποίηση του διαγωνισμού αλλά και για την εκδήλωση βράβευσης ήταν η Μ.Ε. Τεχνολογικής Εκπαίδευσης του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας αποτελούμενης από τους: Δρούζα Παναγιώτη, Τσαντζαλή Σταύρο, Γιαννοπούλου Παναγιώτα, Ζαχαροπούλου Πηνελόπη, Νταλούκα Βασίλειο.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση: