Ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε ο Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή την ομιλία του πρώτου στη Βουλή, για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Λιβανός πήρε τον λόγο στη Βουλή και μίλησε για «αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά», καθώς και για «αθεράπευτο θράσος, ψεύδη και διαστρέβλωση» από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, στην ομιλία του για την υπόθεση.

«Δεν το χωράει στο μυαλό του ότι άλλα είναι τα καθήκοντα της Βουλής και άλλα της κυβέρνησης, αφού δεν αντιλαμβάνεται την διάκριση των εξουσιών και δεν καταλαβαίνει πως σε αυτή την σημερινή διαδικασία μιλούν μόνον βουλευτές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός, που συνέχισε:

«Εκτός, όμως, από αντικοινοβουλευτικός ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται και πάλι αθεράπευτα θρασύς. Είναι ο ίδιος που είχε προαναγγείλει διώξεις, πριν ακόμα ανακοινωθούν από τη Δικαιοσύνη. Είναι εκείνος που είχε υποδεχθεί τον κ. Παπαγγελόπουλο, μόλις μπήκε στο Μαξίμου και μετά ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωνε τα περί μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός ο οποίος έστηνε τις δέκα κάλπες εδώ μέσα».

Λιβανός: Επανήλθε με ψέματα

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι επανήλθε έχοντας στη φαρέτρα του νέα ψέματα και νέες διαστρεβλώσεις ενώ του καταλόγισε ότι δεν είπε λέξη για όσα καταμαρτυρούν όχι μόνο ανώτατοι δικαστές, αλλά οι ίδιοι οι ψευδομάρτυρες που οι ίδιοι επιστράτευσαν, ενώ ταυτοχρόνως τόλμησε να επικαλείται ανώνυμες καταγγελίες.

«Ακούσαμε επίσης, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπίζεται με περίσσιο πάθος τον υπουργό του, τον κ. Παπαγγελόπουλο. Ουσιαστικά σφιχταγκαλιάστηκε απόψε για ακόμη μία φορά με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Καμία έκπληξη. Το ίδιο ακριβώς είχε κάνει και με τον αγαπητό φίλο του, τον κ. Πολάκη. Οι επιλογές ενός εκάστου δείχνουν το ποιόν του. Οι επιλογές του κ. Τσίπρα είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος και ο κ. Πολάκης» ανέφερε επίσης ο κ. Λιβανός που, επί της ουσίας της υπόθεσης, είπε ότι για τον κ. Παπαγγελόπουλο υπάρχουν σαφείς ενδείξεις και ευθύνες, λόγος για τον οποίο κατέθεσε η ΝΔ την πρόταση για διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου για τέσσερα αδικήματα, ένα εξ αυτών κακούργημα, τρία πλημμελήματα.

«Από τη δικογραφία προκύπτουν στοιχεία για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Πλέον των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων, κορυφαίοι δικαστικοί λειτουργοί, όχι οι δικοί σας κουκουλοφόροι μάρτυρες, με σθένος και ονομαστικά προβαίνουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες, αυτό που ζητούσατε πριν, ονόματα. Καταγγέλλουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο έργο τους και προσπάθεια του τέως υπουργού να στήσει κατηγορίες εις βάρος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων. Δεν μπορούμε, δεν μας το επιτρέπει κανείς να κλείσουμε τα μάτια. Το κράτος δικαίου και η έννομη τάξη μάς επιτάσσουν να εξετάσουμε περαιτέρω τις συγκεκριμένες μαρτυρίες. Εμείς δεν πρόκειται να καλύψουμε τίποτε. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν, όποιοι και να είναι, όπου και να είναι» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Λιβανός.