Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία ενός τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού στον οποίο θα υποβάλονται οι καταγγελίες για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Θα υπάρξει τριψήφιο νούμερο που θα μπορείς να καλέσεις τη δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία, που θα δίνει πρόστιμο στον ιδιώτη και υπερδεκαπλάσιο πρόστιμο στον καταστηματάρχη», εξήγησε ο κ. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών, το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών, που είναι μια αδικία και μάστιγα στη χώρα».

Μιλώντας για τη συμβολή της Αστυνομίας ή του Λιμενικού για την εφαρμογή του νόμου, ο κ. Κικίλιας είπε χαρακτηριστικά ότι χωρίς τη συνδρομή της αστυνομίας «δεν μπορεί να υπάρξει επιβολή του νόμου και των προστίμων».

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, τέλος, ότι την αντικαπνιστική καμπάνια της κυβέρνησης θα παρουσιάσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός στα τέλη του μήνα.