Παγώνα Κανέλλου Διλήμματα : για να φτάσεις από όπου ξεκίνησες. 

To TAF / the art foundation με χαρά παρουσιάζει την πρώτη έκθεση της θεματικής Athens is for Lovers της περιόδου 2019 -2020. Η ενότητα Athens is for Lovers, αφορά το έργο καλλιτεχνών και designers, που εμπνέονται από τις πολυπλευρες όψεις της Αθήνας και ειδικότερα από τους ανθρώπους, τα τοπόσημα και την αρχιτεκτονική της

Η έκθεση Διλήμματα της Παγώνας Κανέλλου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 20:00 και θα διαρκέσει έως τις 14 Οκτωβρίου. 

Πώς κάνουμε επιλογές; Άραγε, αντιμετωπίζουμε σαφή διλήμματα υπό το φως της γνώσης ή είμαστε συνήθως βυθισμένοι σε μια διαρκή περιπλάνηση στην άγνοια και το σκοτάδι; Η έκθεση Διλήμματα της Παγώνας Κανέλλου είναι ένα επίπονο και διαλεκτικό ταξίδι επιλογών ανάμεσα στο φως και τη σκιά, που δεν επιτρέπει άμεση πρόσβαση σε έναν συγκεκριμένο προορισμό. Η εκθεσιακή διαδρομή, που συνίσταται από έργα εμπνευσμένα από τα Precision Optics (Rotary Demispheres, 1925) του Marcel Duchamp, αναδεικνύει αντιφατικές έννοιες. Αναπαριστά, ταυτόχρονα, τη σαφήνεια και την σύγχυση, την ενότητα και την πολλαπλότητα, την καλλιτεχνική συμμετρία και το ασύμμετρο χάος. Γι’ αυτό τα έργα δεν μπορούν να κατανοηθούν άμεσα μέσω της όρασης, αλλά γίνονται αντιληπτά μέσω σωματικής και διανοητικής άσκησης: ως επισκέπτες, καλούμαστε να ακολουθήσουμε ενεργά μονοπάτια, κάνοντας επιλογές και αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα. Αλλά καθώς περιπλανιόμαστε ανάμεσα σε παρακάμψεις και εσοχές, κενά, αδιέξοδα και αμφίβολα νοήματα, ακολουθούμε τα δικά μας ίχνη σκέψης ενώ άλλα τα αφήνουμε ανεξερεύνητα, και πολύ συχνά επιστρέφουμε στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Η έκθεση, επομένως, συμβολίζει τα γνωσιοθεωρητικά διλήμματα της εποχής μας, απορρίπτοντας την απόλυτη γνώση. Είναι μία μεταφορά των καθημερινών περιπλανήσεων, απογοητεύσεων, και επαναλαμβανόμενων επιλογών μας ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. 

Την έκθεση επιμελείται η μουσειολόγος Φωτεινή Κοπίλογλου. 

Εγκαίνια έκθεσης:Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, 20.00 Διάρκεια: 9/10- 14/10 Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Κυρ. 12:00 – 20:00 

Είσοδος ελεύθερη