Άτυχος, αλλά ήρωας μέχρι το τέλος ο Πατρινός πρωταθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής, Νίκος Ηλιόπουλος, που έχασε οριακά το όριο για την πρόκριση του στην Ολυμπιάδα του Τόκιο, μετά την αξιόλογη προσπάθειά που έκανε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Στουτγκάρδη. 

Οι 78,032 βαθμοί που συγκέντρωσε στο σύνθετο ατομικό δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να του χαρίσουν ένα από τα 12 Ολυμπιακά εισιτήρια που δόθηκαν σε αθλητές από ισάριθμες χώρες.

Σχεδόν δέκα ακόμη εισιτήρια αναμένεται να δοθούν σε επιλαχόντες, εφόσον δεν αποκτήσουν κάτοχο μέσα από τους τελικούς οργάνων, ωστόσο και σε μία τέτοια περίπτωση ο Έλληνας εκπρόσωπος φαίνεται να μένει οριακά εκτός προνομιούχων θέσεων.

Ο Ηλιόπουλος και οι υπόλοιποι «εξαθλητές» της Εθνικής θα έχουν πάντως μία τελευταία ευκαιρία για να διεκδικήσουν την Ολυμπιακή πρόκριση, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ερχόμενου Μαΐου στο Μπακού, όπου θα δοθούν άλλα δύο εισιτήρια μέσω του σύνθετου ατομικού. 

Πάντως, η προσπάθεια που έκανε ο Ηλιόπουλος έτυχε της αναγνώρισης όλων των μελών της αποστολής, με τους πάντες να σπεύδουν να του δώσουν τα συγχαρητήρια τους για την εμφάνιση που έκανε, προκαλώντας αίσθηση στους φιλάθλους. O ίδιος έγραψε σε ανάρτηση του στο facebook: 

"Αυτό το «οριακά...» στο «οριακά εκτός πρόκρισης» είναι που πονάει περισσότερο. Αλλά όλοι οι αθλητές γνωρίζουμε ότι ο πόνος είναι μέρος της ανάπτυξης μας. Η ξεκούραση και η επιστροφή στην πόλη μου και στην οικογένεια μου είναι το μόνο που σκέφτομαι τώρα. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την υποστήριξη και τα ζεστά σας μηνύματα".