Στο "αμήν" έχουν φτάσει οι κάτοικοι της Ροδοδάφνης στην Αιγιάλεια, καταγγέλλοντας την συμπεριφορά των Ρομά που διαμένουν στους γειτονικούς καταυλισμούς των Φασουλεϊκών και Μεγανίτη για την συμπεριφορά τους. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν η συμπεριφορά των όσων μένουν σε αυτούς τους δύο καταυλισμούς έχει φτάσει στο απροχώρητο με σωρεία παραβατικών ενεργειών που έχουν γίνει εις βάρος των μονίμων κατοίκων της περιοχής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα της συμπεριφοράς αυτής συνέβη τις προάλλες όταν κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το Ι.Χ. του έκανε παρατήρηση σε ομάδα ανηλίκων που παρενοχλούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα. 

Το συμβάν έγινε σε μαγαζί της παλιάς εθνικής οδού Πατρών Αιγίου με τον οδηγό να κατεβαίνει να πιει έναν καφέ. Τότε είδε να δέχεται ομαδική επίθεση από άνδρες Ρομά που προφανώς είχαν ειδοποιηθεί για την παρατήρηση που έκανε στους ανήλικους. Ο κάτοικος της περιοχής έφαγε αρκετό ξύλο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά από τους Ρομά που κρατούσαν στα χέρια τους ξύλα και πέτρες. 

Από την μανία τους δεν γλίτωσε μία γυναίκα που τον συνόδευε, αν και αυτή δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ο άνδρας πάντως πήγε στο νοσοκομείο Αιγίου και νοσηλεύεται. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για συμπεριφορά αυτή των Ρομά, λένε ότι η Αστυνομία είναι απαθής μπροστά στο μαρτύριο τους και πλέον φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους ακόμα και για ψώνια στα διπλανά μαγαζιά.