Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μπαίνει σε δράση και το νέο του διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει μέσα στην εβδομάδα, με πρόεδρο τον Πέτρο Βάη. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στα χρονικά και άτομο που θα προέρχεται από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας. 

Πρόκειται για τον πρόεδρο του τμήματος και καθηγητή Σταύρο Τσιτσιρίδη. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. αναμένεται έτσι με ενδιαφέρον. Ο κ. Τσιτσιρίδης είναι ένας καθηγητής με μεγάλη εμπειρία και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στις δράσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Το τμήμα Θεατρικών Σπουδών είναι ένα από τα πρώτα τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, θεωρητικής κυρίως κατεύθυνσης, δίνοντας βαρύτητα στην σπουδή του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. 

Όταν το νέο Δ.Σ. συγκροτηθεί σε σώμα αναμένεται να παρουσιάσει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τις νέες καλλιτεχνικές παραγωγές για την χειμερινή σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες βάρος θα δοθεί στο ντόπιο θεατρικό δυναμικό της Πάτρας και κυρίως στους σπουδαστές που έχουν βγει από την Δραματική Σχολή του. 

Θυμίζουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας γιορτάζει τα 30 του χρόνια και πλέον θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα της χώρας, με παραγωγές που κάθε χρόνο κάνουν αίσθηση, όπως αυτή του Προμηθέα Δεσμώτη το καλοκαίρι που μόλις μας πέρασε. Αξίζει να αναφέρουμε ότι νέος διευθυντής σπουδών στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ θα είναι ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης, ενώ από τους νέους καθηγητές του τμήματος θα είναι και η εκλεκτή ερμηνεύτρια Σαβίνα Γιαννάτου.