Όλοι οι συντελεστές στο σήριαλ του Ant1, στις Άγριες Μέλισσες, ξεχωρίζουν.

Σίγουρα όμως αν κάποιος μας ζητούσε να ξεχωρίσουμε ένα ηθοποιό από όλους αυτούς που πρωταγωνιστούν σε αυτή τη σειρά που αποτελεί το σημείο αναφοράς της φετινής τηλεοπτικής σαιζόν, δεν θα ήταν άλλος από την Μαρία Κίτσου. 

Η Μαρίου Κίτσου έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, Σταύρος Τσακίρης και σκηνοθέτης της παράστασης έχοντας προφανώς γνώση του ταλέντου της, της είχε δώσε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην περσινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, στην παράσταση "Οιδίπους Τύραννος, ο μύθος του κόσμου όπως τον είπαν  οι Έλληνες". 

Ο ρόλος στον οποίο την είχαμε απολαύσει ήταν αυτός της Ιοκάστης, με την ηθοποιό να συγκεντρώνει αρκετά καλές κριτικές, σε μία παράσταση που είχε κάνει αίσθηση. Μιλώντας τότε στο Αθηνόραμα για τον ρόλο της και γενικότερα για την παράσταση έλεγε: "Η παράσταση είναι στημένη με το σκεπτικό μιας λαϊκής αφήγηση, με απλά και λιτά μέσα, που τόσο τα έχουμε ανάγκη για να πρωταγωνιστήσει και να ακουστεί ο λόγος. Να ειπωθεί μια ιστορία που έχει να μας διδάξει πολλά, αν την αφουγκραστούμε και καταφέρουμε να κάνουμε τους θεατές μας να την πάρουν μαζί τους.

Η Ιοκάστη που υποδύομαι, εμφανίζεται όπως και οι υπόλοιποι ρόλοι του δράματος σαν αφηγητές - υποκριτές μιας ιστορίας που ντύνονται τον ρόλο και γίνονται δοχεία που εμφορούνται από τα πάθη τους. Η Ιοκάστη είναι βασικός κορμός της παράστασης καθώς συμβολίζει, το αιώνιο θήλυ, την μητρότητα, την άχρονη γυναικεία θεότητα, που σε πολλούς πολιτισμούς δεν ονοματίζεται. Είναι το όνομα το άρρητο αλλά επιβλέπει, παρατηρεί, μαρτυρεί, εμπλέκεται, επεμβαίνει, πέφτει, ξανασηκώνεται, αγαπά, πονά, υποφέρει, παλεύει". 


Η ηθοποιός έχει δώσει λίγες συνεντεύξεις, συγκρίνοντας την πορεία της και τα αντίστοιχα πράγματα που έχει κάνει. Σε μία από αυτές είχε μιλήσει και για την κατάθλιψη που είχε περάσει, τονίζοντας τότε στην εφημερίδα "Καθημερινή": "Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι πάσχω από κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή, καθώς και από σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής. Η διάγνωση έγινε στα 17 μου και έκτοτε παλεύω να τα αντιμετωπίσω με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία.

Αλλά, ευτυχώς, έχω δίπλα μου ανθρώπους που με αγαπούν, με καταλαβαίνουν και με στηρίζουν". ενώ είχε προσθέσει:  "Σε ένα τεστ ενσυναίσθησης που μου έκανε ο γιατρός μου χτύπησα... κόκκινο. Πώς να μην έχω κατάθλιψη όταν μπαίνω τόσο πολύ «στα παπούτσια» των άλλων; (Γέλια) Αν μου πείτε κάτι στενόχωρο για σας, θα το βιώσω μέχρι το μεδούλι! Μπορεί να με διαλύσει". 

Ίσως αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει στις Άγριες Μέλισσες. Διαλύεται σε κάθε επεισόδιο, κερδίζοντας τα εγκώμια και τον θαυμασμό των τηλεθεατών.