Το πρόβλημα με τους φωτεινούς σηματοδότες και τα φανάρια της Πάτρας δεν λέει να ξεπεραστεί. 

Μετά τη βλάβη που είχαν για τουλάχιστον δύο ημέρες οι φωτεινοί σηματοδότες της Γούναρη στις διασταυρώσεις της Κανακάρη και της Κορίνθου, όπου ευτυχώς δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα, σειρά είχαν τα φανάρια σε άλλα σημεία της Πάτρας, κεντρικά και όχι μόνο. 

Πιο συγκεκριμένα στην συμβολή της οδού Αράτου με την Αγίου Ανδρέου τα φανάρια το πρωί της Τρίτης ήταν ανενεργά, ενώ στην Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγίου Κωνσταντίνου οι οδηγοί κινούνται με δική τους ευθύνη. Το ίδιο το σκηνικό ισχύει για την συμβολή των οδών Κορίνθου και Παπαφλέσσα, Παπαφλέσσα και Μαιζώνος και Αγίου Ανδρέαου και Αράτου. 

Το θέμα με τα φανάρια που αποτελεί ευθύνη της Περιφέρειας ταλαιπωρεί εδώ και μήνες τους οδηγούς της Πάτρας, αφού κάθε τρεις και λίγο κάποιοι από  τους φωτεινούς σηματοδότες που βρίσκονται σε κομβικά σημεία της αχαϊκής πρωτεύουσας, παθαίνουν βλάβη και δεν λειτουργούν.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με το πεπαλαιωμένο δίκτυο των φωτεινών σηματοδοτών που υπάρχουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα, αλλά και στην περιφέρειά της, ένα δίκτυο που σύμφωνα με τα στελέχη της απερχόμενης περιφερειακής αρχής είχαν γίνει οι διαδικασίες για να αντικατασταθούν, με ένα έργο που ήταν να ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. 

Το έργο είχε καθυστερήσει (όπως γίνεται συνήθως) στο γραφειοκρατικό τομέα, με τις υπηρεσίες του κράτους να ζητούν το ένα χαρτί μετά άλλο. Από τότε μέχρι σήμερα, κρίνοντας από το αποτέλεσμα που υπάρχει στους δρόμους, δεν έχει γίνει κάτι. Δεν είναι καιρός όμως να γίνει και να επισπευστούν οι διαδικασίες; 

Τα φανάρια εδώ και τουλάχιστον πέντε ημέρες σε διάφορα σημεία της Πάτρας, πότε λειτουργούν και πότε σταματούν. Η κατάστασή τους μάλλον έχει χειροτερέψει και με τη βροχή που πέφτει το τελευταίο διάστημα. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Κάθε φορά που βρέχει δεν θα λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες;