Με αφορμή την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να κατασκευάσει αποτεφρωτήριο νεκρών στην Πάτρα, ο επικεφαλής της "ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ" Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Όταν η... παρονυχίδα γίνεται μείζον ζήτημα επιβεβαιώνεται ότι έχουμε, πράγματι, χάσει τα αυγά και τα πασχάλια σε τούτη την πόλη. Πάλι επικαιροποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή το θέμα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών στην Πάτρα. Έλεος  πια με τις εμμονές τους για ένα ζήτημα που δεν θα έπρεπε να μας είχε απασχολήσει περισσότερο από δύο - τρία λεπτά της ώρας!

Είναι δεκάδες οι Δήμοι της χώρας που έχουν εκφράσει την βούληση να δημιουργήσουν κατά τόπους αποτεφρωτήρια, αν και δεν χρειαζόμαστε παραπάνω από δύο - τρία σε όλη την χώρα και ενώ ένα ιδιωτικό λειτουργεί ήδη στην Ριτσώνα της Εύβοιας.

Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Ετησίως αποτεφρώνονται στην Βουλγαρία 4.000 Έλληνες, ήτοι κατά μέσο όρο 10-12 την κάθε εργάσιμη ημέρα του χρόνου. Κάνουμε, λοιπόν, κουβέντα στην Ελλάδα (και την Πάτρα) για την λειτουργία δεκάδων ή και εκατοντάδων αποτεφρωτηρίων, χωρίς να υπολογίζουμε κόστος κατασκευής και λειτουργικές δαπάνες. Όσα πάνε, δηλαδή, και  όσα έλθουν, αρκεί να υπηρετηθεί η μακάβρια "μόδα" της αποτέφρωσης μερικών "κουλτουροπροοδευτικών" που είναι τόσο λίγοι για αυτό και γνωρίζονται μεταξύ τους!

Φρονώ ότι ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης δεν θα συναινέσει και δεν θα εγκρίνει μία τέτοια ζημιογόνα "επένδυση". Η Πάτρα και η Δυτική Ελλάδα, δεν έχουν το περιθώριο για αποπροσανατολισμούς και λοξοδρομήσεις, από τον πραγματικό στόχο της Περιφέρειας μας, που είναι φυσικά η πραγματική ανάπτυξη.

Νισάφι, πια, με τις εμμονικές κουτουράδες του Κ. Πελετίδη, που καθηλώνουν την Πάτρα στην υπανάπτυξη και την μιζέρια".