Μια έντονη κόντρα μέσω social media έχει ξεσπάσει μεταξύ της νυν και της πρώην πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, έπειτα από τη θλιβερή είδηση της καθηγήτριας πανεπιστημίου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 52 ετών σε ασθενοφόρο, κατά τη διακομιδή της από την Αρχαία Ολυμπία στα Ιωάννινα, λόγω έλλειψης καρδιοχειρουργικής μονάδας στην Πελοπόννησο.

Αρχικά, τοποθετήθηκε μέσω Facebook ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έγραψε σχετικά με το γεγονός: «Είμαι στα Σφακιά.Έμαθα πριν λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα. Μπορεί να μου απαντήσει γιατί με τέτοια διάγνωση δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο της βάσης Ακτίου του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή; Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!!!!».

Στην ανάρτηση αυτήν σήκωσε... το γάντι ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος από το ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έγραψε: «Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης μετά από 4 χρόνια στο Υπουργείο Υγείας, θα έπρεπε να ντρέπονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο. Είναι αυτοί που έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική του Ρίου. Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ζητήσουν σήμερα συγγνώμη, παριστάνουν τους σχολιαστές για τον τρόπο διακομιδής". 

Καταλήγει δε ο κ. Κικίλιας ως εξής: "Αναφορικά με την πολυδιαφημιζόμενη από τον κ. Τσίπρα βάση στο Άκτιο, αυτή εκτελεί αεροδιακομιδές μόνο με το φως της ημέρας. Δυστυχώς περισσεύει το θράσος τους και λείπει η ντροπή».