Έχει φύγει εδώ και αρκετά χρόνια από την Πάτρα, όμως, την πόλη αυτή την έχει μέσα του και δεν την ξεχνάει ποτέ.

Ο Χρήστος Κυριαζής, έχοντας για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα, έχει φτάσει να θεωρείται ένας από τους καλύτερους σαξοφωνίστες που διαθέτει η χώρα, έχοντας στο ενεργητικό του, δεκάδες συνεργασίες με πολλά γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού πενταγράμμου.

Είναι, άλλωστε, ο βασικός σαξοφωνίστας στα live του Λεωνίδα Μπαλάφα, ενώ πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε το πρώτο δικό του single, με πρωταγωνιστή πάντα το σαξόφωνο του. Το τραγούδι ονομάζεται "Running in the jungle" και το βίντεο κλιπ του έχει γυριστεί στα δάση της Φλώρινας, με σκηνοθέτη τον Παντελή Πέτρου. 

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο τραγούδι του επερχόμενου δίσκου του και ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr για αυτό τονίζει τα εξής: "Το κομμάτι αυτό ήρθε ως αφορμή τη ζωή στη μεγαλούπολη, όπου όλοι μας τρέχουμε ουσιαστικά για να προλάβουμε να χωρέσουμε μέσα στη μέρα μας όλες τις δουλειές μας με πολύ άγχος και στρες.

Προσπαθήσαμε σκηνοθετικά να το περάσουμε ως μήνυμα στο τέλος του βίντεο με την πόλη να εξαφανίζει ουσιαστικά το δάσος. Όλο το στήσιμο του βίντεο έρχεται ως παρομοίωση της πόλης με την ζούγκλα και έναν κατάκοπο άνθρωπο να τρέχει χωρίς νόημα και απλά μέσα σε αυτό το κυνήγι της ζωής να χάνει τον εαυτό του".


Christos Kiriazis - Running in the jungle (Official video clip)

Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτη και περιλαμβάνει 8 κομμάτια, ενώ ο τίτλος του θα είναι "baptism". (από το βάπτισμα του πυρός). Το ύφος του θα κινείται στο στυλ της cinematic ethnic, μουσική σινεμά, δηλαδή με drama στοιχεία και ατμοσφαιρικά παραδοσιακά ακούσματα.

Στην Πάτρα ο Χρήστος Κυριαζής διατηρεί αρκετές φιλίες, με καλλιτέχνες και μουσικούς της αχαϊκής πρωτεύουσας και όπως μας λέει "έχω φύγει δέκα χρόνια από εκεί, αλλά δεν ήθελα να με ξεχνάει, ούτε να την ξεχνάω". Για αυτό άλλωστε έχει και συχνή παρουσία στην Πάτρα, με διάφορες συνεργασίες και εμφανίσεις που φροντίζει και κάνει κατά καιρούς. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος Κυριαζής έχει σπουδάσει στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στην Άρτα και στη συνέχεια πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να φοιτήσει πάνω στην μουσικολογία, στην σχολή του Istanbul Teknik University.