Στοιχεία και μαρτυρίες που να αποδεικνύουν τις 93 δολοφονίες τις οποίες φέρεται να ομολόγησε πως διέπραξε ο 79χρονος serial killer Σάμουελ Λιτλ, προσπαθούν να διαλευκάνουν οι Αρχές στις ΗΠΑ.

Το FBI έχει συλλάβει από το 2012 τον Λιτλ, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως έχει σκοτώσει 50 ανθρώπους, ενώ ψάχνουν με κάθε τρόπο να βρουν στοιχεία για τους άλλους 43 που λέει πως έχει διαπράξει. Από το 1970 ως το 2005, ο 79χρονος σήμερα, σκότωνε κυρίως γυναίκες, ενώ το 2014 βγήκε απόφαση για ισόβια εις βάρος του, όταν είχε ομολογήσει για τους τρεις από τους φόνους.

«Για χρόνια, ο Σάμιουελ Λιτλ πίστευε ότι δεν θα τον έπιαναν, διότι νόμιζε πως τα θύματά του δεν μέτραγαν για κανέναν», εξήγησε η Κρίστι Παλάτσολο, αναλύτρια του FBI. «Μολονότι βρίσκεται ήδη στη φυλακή, το FBI θεωρεί ότι είναι σημαντικό να αποδοθεί δικαιοσύνη για καθένα από τα θύματά του, να κλείσουν όσες υποθέσεις είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

Το FBI θεωρεί πως λέει την αλήθεια για τους 93 φόνους

Η ομοσπονδιακή αστυνομία θεωρεί πως όλες οι ομολογίες του Λιτλ είναι αξιόπιστες και δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο στον οποίο μπορεί κανείς να τις δει βιντεοσκοπημένες μαζί με σκίτσα των θυμάτων που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. «Πολλοί από αυτούς τους θανάτους θεωρήθηκαν αρχικά πως οφείλονταν σε υπερβολική δόση, σε ατυχήματα, ή σε αδιευκρίνιστα αίτια. Πολλά πτώματα δεν βρέθηκαν ποτέ», διευκρινίζει το FBI στον ιστότοπο αυτόν.

Ο αφρο-αμερικανός πρώην πυγμάχος, γνωστός επίσης με το όνομα Σάμιουελ ΜακΝτάουελ, συνελήφθη για πρώτη φορά το 2012, σε κέντρο αστέγων στο Κεντάκι. Εκδόθηκε στην Καλιφόρνια στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείτο για μια υπόθεση ναρκωτικών.

Αφού μετήχθη στην Καλιφόρνια, δείγματα του γενετικού υλικού του επέτρεψαν στις αρχές να τον συνδέσουν με τρεις υποθέσεις που παρέμεναν αδιαλεύκαντες — τις λεγόμενες cold cases — με αποτέλεσμα να προσαχθεί σε δίκη και να καταδικαστεί το 2014 για τις δολοφονίες τριών γυναικών στο Λος Άντζελες μεταξύ του 1987 και του 1989. Και οι τρεις τους υπέστησαν ξυλοδαρμό και κατόπιν στραγγαλίστηκαν.