"Μια μοναδική στιγμή ετοιμάζονται να ζήσουν οι σύγχρονοι ποδοσφαιρικοί εξερευνητές της πόλης, οι παίκτες της Νάπολη Πατρών, που στα τέλη του Οκτώβρη θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων «beach soccer» που θα λάβει χώρα στην Αλάνια της Τουρκίας από 21 έως 27 του μήνα", αναφέρει ανακοίνωση της ομάδας. 

Πιο αναλυτικά: "Στο λιμάνι του Κορακησίου (σ.σ. αρχαίοελληνική ονομασία) που τον 1ο αιώνα αποτέλεσε την… κρυψώνα των πειρατών της Μεσογείου λίγο πριν συνθλιβούν από τους Ρωμαίους, τα μεγαλύτερα κλαμπ από όλο το κόσμο και οι σπουδαιότεροι ποδοσφαιριστές του ποδοσφαίρου άμμου, σαν σύγχρονοι Πομπηίοι θα αγωνιστούν με τις ομάδες τους, στην 1η διοργάνωση που ονομάζεται «World Winners Cup» και από αυτήν δεν θα μπορούσε να λείπει η Νάπολη Πατρών, η πρέσβειρα της πόλης μας στην Ευρώπη.

Στη σύγχρονη «Ναυμαχία του Κορακησίου» που θα παιχτεί στις ακτές τις Αλάνιας, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ομάδες που έλαβαν μέρος στο «Euro Winners Cup 2019» και βεβαίως οι «γαλάζιοι» της πόλης ήταν εκεί και δικαιωματικά κέρδισαν το εισιτήριο τους για να αγωνιστούν σε μια ιστορική διοργάνωση από πολλές απόψεις.

Το πειρατικό καράβι των «Ναπολιτάνων» της Πάτρας θα πλεύσει στα παράλια της Μεσογείου και θα υψώσει την γαλάζια σημαία στα κάστρα της πόλης, στο τζαμί του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή και στο ιστορικό Κιζίκουλε (Κόκκινο κάστρο)".