Ανοικτή πρόσκληση για εθελοντές καθηγητές που να πάρουν μέρος στη δομή του Λαϊκού Φροντιστηρίου απευθύνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν τα φροντιστήρια αλληλεγγύης του δήμου αναμένεται να αυξηθούν από 15 σε 18 και να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Πάτρας, αφού οι ανάγκες είναι μεγάλες και ο αριθμός των αιτήσεων συμμετοχής από τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, δεν έχει σταματήσει. 

Από την άλλη βέβαια ο αριθμός των εθελοντών καθηγητών που δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή τη σημαντική δομή του δήμου, δεν έχει μέχρι ώρας τον ίδιο ρυθμό και το γεγονός αυτό ανησυχεί τους ανθρώπους της αντιδημαρχίας, καθώς στόχος τους είναι να καλυφθούν όλα τα μαθήματα, τόσο στη γενική παιδεία, όσο και στα μαθήματα ειδικότητας. 

"Καλούμε τους καθηγητές που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μαθήματα και να συμμετάσχουν στη δομή του φροντιστηρίου αλληλεγγύης του δήμου να μη διστάσουν και να δηλώσουν συμμετοχή. Θα είναι πράξη εθελοντισμού και αλληλεγγύης με δεδομένο ότι η δομή αυτή έχει φτιαχτεί από την ανάγκη της κοινωνίας και την αδυναμία δεκάδων οικογενειών να ανταποκριθούν στα έξοδα ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου, ενώ προκύπτει και μέσα από την επιθυμία του δήμου να δώσει την ίδια δυνατότητα στη γνώση σε όλους τους μαθητές της πόλης". 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα κοινωνικά φροντιστήρια του δήμου παρέχουν μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από το δημοτικό έως και τη Γ΄Λυκείου, ενώ γίνονται όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας, όλα τα μαθήματα κατεύθυνσης για τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και όλα τα μαθήματα ειδικοτήτων για τους μαθητές των ΕΠΑΛ.

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς πόσο ανάγκη έχει η δομή του δήμου για καθηγητές εθελοντές. Η διαδικασία βρίσκεται πάντως σε εξέλιξη, ενώ το μεγάλο πρόβλημα πάνω στο ζήτημα των καθηγητών είναι το μεταφορικό, αφού είναι αναγκασμένοι σε συχνή βάση να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για τα έξοδα μεταφοράς τους, από τη στιγμή που τα λαϊκά φροντιστήρια έχουν εξαπλωθεί σε ένα μεγάλο κομμάτι της Πάτρας.