Στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας βρίσκεται ο Πατρινός πρωταθλητής Νίκος Ηλιόπουλος για να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής ομάδας στο 49ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ενόργανης Γυμναστικής. 

Πρόκειται για την πιο σπουδαία διοργάνωση πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι επιδόσεις των αθλητών που θα αγωνιστούν σε αυτή τη διοργάνωση θα αποτελέσουν βασικό κριτήριο για την πρόκρισή τους ή όχι στο Τόκιο. 

Ο Νίκος Ηλιόπουλος θα παρουσιάσει προγράμματα και στα έξι όργανα, διεκδικώντας ένα από τα τουλάχιστον 12 Ολυμπιακά «εισιτήρια» που θα δοθούν μέσω του σύνθετου ατομικού σε εκπροσώπους ισάριθμων χωρών (εξαιρούνται οι 12 χώρες που θα κερδίσουν την πρόκριση με πλήρη τετραμελή ομάδα). Στην ίδια διοργάνωση θα αγωνιστεί και το μεγάλο αστέρι των κρίκων ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λευτέρης Πετρούνιας, αλλά και ο Κώστας Κωνσταντινίδης. 

Τρεις αθλητές σε κάθε όργανο (οι ισάριθμοι νικητές των μεταλλίων ή και επιλαχόντες μεταξύ των φιναλίστ, εφόσον οι υπόλοιποι έχουν ήδη πάρει ομαδική πρόκριση με τη χώρα τους) θα αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής στο «Τόκιο 2020». 

Οι Έλληνες αθλητές έχουν κληρωθεί να αγωνιστούν σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στην πρώτη από τις δύο ημέρες του γενικού προκριματικού αγώνα, μέσα από τον οποίο θα αναδειχθούν οι 24 φιναλίστ στο σύνθετο ατομικό, οι οκτώ φιναλίστ σε κάθε ένα από τα επιμέρους όργανα, καθώς και οι οκτώ χώρες που θα προκριθούν στον τελικό του ομαδικού. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου.