Με την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής επιβεβαιώθηκαν οι τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό που υπάρχουν στην περιοχή της Ηλείας, αλλά και στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Β.Κ. 45 ετών έχασε την ζωή της κατά την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μετά από μερική ρήξη κοιλιακής αορτής, επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία.

Η άτυχη 45χρονη βρισκόταν στην περιοχή μας προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Φιλοσοφικού Συνεδρίου που πραγματοποιείτο στην πόλη της Ολυμπίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου και ενώ βρισκόταν στον κεντρικό δρόμο της πόλης, έχασε τις αισθήσεις.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων οι οποίοι έτρεξαν προς βοήθεια της, ενώ στο σημείο κλήθηκε και ο εφημερεύον ιατρός του κέντρου υγείας της Ολυμπίας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο το οποίο όμως άργησε χαρακτηριστικά να έρθει, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων αλλά και του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας Νίκου Ζαρόκωστα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο περιστατικό, έφτασε στο σημείο μετά από 45 περίπου λεπτά. Χρόνος πολύτιμος ίσως, ο οποίος πήγε χαμένος.

Η μη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, επέβαλλε την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του περιστατικού με χειρουργική επέμβαση.


Δυστυχώς όμως η 45 Κ.Β. λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της δεν άντεξε και κατά την μεταφορά της υπέκυψε.

Βρέθηκε σε λάθος τόπο, την λάθος στιγμή

Όσο και να θέλουμε σε αυτή την περιοχή να μιλάμε για ανάπτυξη και για τουρισμό αυτά τα τραγικά περιστατικά έρχονται να μας επαναφέρουν στην πραγματικότητα που βιώνουμε.

Μια πόλη όπως η Αρχαία Ολυμπία που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στερείται των βασικών ιατρικών υποδομών, οι οποίες πολλές φορές δυστυχώς αποβαίνουν μοιραίες για ανθρώπινες ζωές.

Δυστυχώς το λάθος της 45χρονης Καθηγήτριας Πανεπιστημίου ήταν ότι βρέθηκε στην περιοχή, σε μία περιοχή που εν έτη 2019 στερείται των αναγκαίων ιατρικών δομών.

Πηγή: patrisnews.com