Είναι σίγουρα το πιο μεγάλο δέντρο της Πάτρας, όχι σε ύψος, αλλά σε μέγεθος κορμών και κλαδιών.

Το Banyan είναι το δέντρο που αποτελεί το στολίδι στον κήπο της Apotheosis, αλλά όχι μόνο εκεί, σε όλη τη γειτονιά αυτή της αχαϊκής πρωτεύουσας. Είναι το δέντρο που όσοι επισκέφτηκαν το Patras Street Food Festival έμειναν εντυπωσιασμένοι από την επιβλητικότητά του. 

Είναι το δέντρο που απασχολεί και τον Μικρό Πρίγκιπα στο κλασικό βιβλίο του Antoine de Saint-Exupéry, ρωτώντας τον άγνωστο (μέχρι εκείνη την στιγμή πιλότο που συναντάει στην έρημο), αν το Banyan που ζωγράφιζε ο μελλοντικός φίλος του θα μπορούσε να ταΐσει το αρνί του. Μα αυτό θα μπορούσε να ταΐσει ένα κοπάδι από ελέφαντες, όπως γράφει το βιβλίο.

Μόνο που στην Πάτρα το δέντρο αυτό στάθηκε τυχερό. Δεν υπάρχουν ελέφαντες. Υπάρχει όμως φαντασία που δεν θα πρέπει να τη σκοτώνουμε και να κοιτάζουμε να απολαμβάνουμε τη ζωή, με τις μικρές και μεγάλες στιγμές της.

Ένα τέτοιο δέντρο σαν αυτό στο κήπο της Apotheosis, μας γεννά τη φαντασία και έρχεται (για την ακρίβεια δεν έρχεται, στέκεται εδώ και δεκαετίες εκεί) για να στολίσει με την παρουσία του, αυτή την όμορφη γιορτή του Patras Street Food Festival. Αφήστε που μας οδήγησε στον Μικρό Πρίγκιπα. Ένα βιβλίο που έφτασε πια τα 80 του χρόνια.