«Η Ροδή και το χρυσό βεργί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη την Κυριακή 6/10 στο Επίκεντρο+.

Με μεγάλη επιτυχία έγινε την προηγούμενη Κυριακή η πρεμιέρα της παιδικής παράστασης «Η Ροδή και το χρυσό βεργί» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαϊτη στο Επίκεντρο+. Ο Δημήτρης Δεγαϊτης, μέσα από τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά του και με τη βοήθεια των τεσσάρων νέων ηθοποιών,  παρέσυρε τους μικρούς φίλους σε ένα μαγικό ταξίδι αναζήτησης, περιπέτειας και πραγματικής αγάπης.

Πρόκειται για τη θεατρική απόδοση της  Άνδρης Θεοδότου του ελληνικού λαϊκού παραμυθιού της  Ηπείρου «Το χρυσό βεργί» που μιλά για την αγνή αγάπη, το θάρρος που αποκτούν οι άνθρωποι όταν πρόκειται να αγωνιστούν για τα ιδανικά στη ζωή τους και την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό. 

Υπόθεση:

Ένας έμπορος που εμπορεύεται στις Ινδίες, πρόκειται να κάνει το τελευταίο του ταξίδι. Ρωτά τις δύο κόρες του την Κανέλα και τη Ροδή τι θα ήθελαν να τους φέρει για δώρο. Η πρώτη του ζητά φορέματα και στολίδια και η μικρή τον καταριέται να μην κινήσει το καράβι του αν δεν της φέρει το Χρυσό Βεργί.
Όταν φτάνει ο καιρός να γυρίσει πίσω στον τόπο του ο έμπορος ξεχνά το τάξιμο της μικρής του κόρης και το καράβι του δε λέει να ξεκινήσει. Στην αναζήτηση για το Χρυσό Βεργί ανακαλύπτει πως αυτό είναι το όνομα του Πρίγκιπα της χώρας. Ο Πρίγκιπας του δίνει δώρο για την κόρη του ένα μαγικό δαχτυλίδι. Με αυτό θα μπορεί να μεταμορφώνεται σε πουλί και να επισκέπτεται την όμορφη κοπέλα κάθε βράδυ.
Οι δύο νέοι ερωτεύονται με την πρώτη ματιά, αλλά η ζήλια της Κανέλας τους χωρίζει με κίνδυνο να μην ξανασυναντηθούν ποτέ.
Η Ροδή αποφασισμένη να παλέψει για την αγάπη της μεταμορφώνεται σε αγόρι και ξεκινά να βρει τον αγαπημένο της…..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαϊτης

Μουσική: Νίκος Τσέκος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Δημήτρης Δεγαϊτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Περλέγκα 

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Φωτογραφία αφίσας: Βαγγέλης Τσινιάς

Δημιουργικός σχεδιασμός: Φίλιππος Μποτώνης

Υπεύθυνη προγράμματος οργανωμένων παραστάσεων: Πηνελόπη Χατζή

Οργάνωση παραγωγής: Ίλια Ράγκου 

Παραγωγή: ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+ 2019

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):

Γεωργία Αντωνοπούλου

Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου

Δημήτρης Βαμβακάς

Πάνος Τρουμπουνέλης

Παραστάσεις

Κυριακές 6, 13, 20, 27 Οκτωβρίου, ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα

Είσοδος: 8€, παιδικό 6€

Πληροφορίες – κρατήσεις: 2610 46 10 50