Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας για το Φράγμα Πείρου - Παραπείρου επισημαίνει σε ανακοίνωση:

"Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο πρώην δήμαρχος του δήμου δυτικής Αχαΐας, κος. Νικολάου έχει μελετήσει προσεκτικά το προεκλογικό μας πρόγραμμα, καθώς και τη σχετική εισήγηση-παρουσίαση του θέματος επέκτασης της διώρυγας του  Πηνειού που έγινε από τον δήμαρχο Σπύρο Ν.Μυλωνά στο 7ο συνέδριο περιφερειακής ανάπτυξης που διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς διαβάσαμε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αχαγιώτικα Νέα» σχετικά με την επέκταση του φράγματος Πηνειού και χρησιμοποιεί επακριβώς τα ίδια λόγια.

Λυπούμαστε βέβαια γιατί τίποτα από πόσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ από τον κ.Νικολαου δεν έγιναν πράξη κατά τα πέντε χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος, πέραν λεκτικών αναφορών και των ανάλογων φωτογραφιών.

Ωστόσο, η νέα δημοτική αρχή όπως έχει δεσμευτεί προεκλογικά και όπως χαρακτηριστικά τόνισε και ο δήμαρχος Σπύρος Ν.Μυλωνάς, στο εν λόγω συνέδριο έχει αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες σύστασης του μετώπου όλων  των Αχαιών προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο της επέκτασης της διώρυγας του Πηνειού για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι παρά, «προφάσεις εν αμαρτίαις» όπως χαρακτηριστικά δηλώνει η νέα δημοτική αρχή."