Από το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πρασίνου, του Δήμου Πατρέων, που έχει βασική αρμοδιότητα την προστασία και αναβάθμιση των χώρων πρασίνου της πόλης μας, υπενθυμίζεται, ότι από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και για όσο διάστημα χρειαστεί (περίπου δεκαπενθήμερο), θα πραγματοποιήσει εργασίες παρέμβασης στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Θα πραγματοποιηθούν εργασίες κλαδέματος με καλαθοφόρα οχήματα των πεύκων που βρίσκονται περιμετρικά αυτής, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και γενικά τον καλλωπισμό της πλατείας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τη συμβολή των οδών Σισίνη και Υψηλών Αλωνίων και θα προχωρούν σταδιακά ως εξής:

Από 7 έως 10 Οκτωβρίου, στη συμβολή των οδών Σισίνη και Υψηλών Αλωνίων με κατεύθυνση προς Αθ. Διάκου και Μεσολογγίου, από 11 έως 14 Οκτωβρίου από οδό Μεσολογγίου έως  Βύρωνος και από 15 έως 21 Οκτωβρίου από οδό Βύρωνος έως  Σισίνη, ενώ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, η στάση και η στάθμευση στις αντίστοιχες οδούς με απόφαση της Τροχαίας Πατρών. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες με ώρα έναρξης 7 π.μ. και λήξης 1 μ.μ.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της πλατείας να συμβάλλουν στη διευκόλυνση των εργασιών, απομακρύνοντας από την πλατεία το ανωτέρω χρονικό διάστημα, κάθε είδους αντικείμενο που μπορεί να παρεμποδίσει τις εργασίες ή να υποστεί ζημιές απ’ αυτές, όπως κατασκευές, τραπεζοκαθίσματα, ψυγεία και καλώδια ρεύματος.

Επίσης, παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι να δείξουν κατανόηση και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των εργαζομένων, προκειμένου να μην παρεμποδίζονται οι εργασίες.

Τέλος οι οδηγοί, καλό θα είναι να απομακρύνουν κατά τις ημέρες εργασίας σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών σταθμευμένα οχήματα και να αποφεύγουν τη στάση και στάθμευση στις οδούς που απαιτείται για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.