Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) συμμετέχει στο συλλαλητήριο που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 7:00μμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) κατά της «Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ» αναφέροντας:

"Ο Σύλλογος συμμετέχει στην επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε από φορείς της πόλης μας, συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επαγγελματικούς, αγροτικούς, φοιτητικούς, σπουδαστικούς, και πολιτιστικούς συλλόγους, στις 27/09/19 ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και Δυτικής Αχαΐας.

Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δε θα μείνουμε απαθείς όταν η περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Οι κίνδυνοι δεν απομακρύνονται όσο κυριαρχεί η άγνοια και η παθητικότητα, αλλά όσο πιο πλατιά δυναμώνει η συλλογική δράση. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων του ΝΑΤΟ, ΕΕ.
Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στο νέο έγκλημα και βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα με τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητικούς συλλόγους.
Υπογράφουμε στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις.

Απαιτούμε:
– Να μην ανανεωθεί η “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” ΗΠΑ-Ελλάδας
– Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις που θα προβλέπει η νέα συμφωνία.
– Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
– Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι από αποστολές εκτός συνόρων. Καμία συμμετοχή ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό".