Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς την Πέμπτη έγινε γνωστή η συγκρότηση του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Παράλληλα, προετοιμάζονται και οι πρώτες συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα με πρώτους σταθμούς την Πάτρα και την Κρήτη.

Επικεφαλής του νέου οργανωτικού σχήματος θα είναι η Έφη Καλαμαρά ενώ σε αυτό συμμετέχουν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αντώνης Κοτσακάς – το μόνο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας- η Κατερίνα Κνήτου και ο Κώστας Πουλάκης. Το επταμελές σχήμα συμπληρώνουν ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Στέργιος Καλπάκης και οι Νίκος Μπίστης και Χάρης Τσιόκας από την Προοδευτική Συμμαχία. Ανάμεσα στα καθήκοντα του οργανωτικού γραφείου θα είναι η καμπάνια εγγραφής νέων μελών αλλά και η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εγγραφής μελών η οποία αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα οριστεί και η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία του Συνεδρίου, με σκοπό αυτό να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Αξίζει, να σημειωθεί ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να συμμετάσχουν πρόσωπα που δεν συμμετέχουν σήμερα στα υπάρχοντα σχήματα και για αυτό το λόγο ήδη γίνονται οι πρώτες συζητήσεις. Σε περίπτωση που αυτά εξευρεθούν, θα παρουσιαστούν στο δρόμο προς το Συνέδριο σε μια προσπάθεια να δοθεί το σήμα της διεύρυνσης και του ανοίγματος.

Αντάρτικο 4 βουλευτών στον ΣΥΡΙΖΑ για τους υδρογονάνθρακες -Ψήφισαν «όχι», παρά τη γραμμή

Κομβικός ο ρόλος του πρωινού καφέ στον ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι κομβικό ρόλο στην καθημερινότητα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο “πρωινός καφές” της Κουμουνδούρου. Σε αυτόν αποφασίζονται τα επόμενα βήματα τόσο ως προς την πολιτική επικαιρότητα όσο και ως προς τα ανοικτά ζητήματα ενόψει συνεδρίου. Στον πρωινό καφέ συμμετέχουν οι Πάνος Σκουρλέτης, Αλέξης Χαρίτσης Μιχάλης Καλογήρου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Μπίστης.

Οι περιοδείες Τσίπρα αρχίζουν από την Πάτρα

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, ήδη σχεδιάζει τις πρώτες του περιοδείες. Πρώτος σταθμός θα είναι η Πάτρα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και δεύτερος η Κρήτη. Στόχος των περιοδειών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παρουσία του να συμβάλει στην εγγραφή νέων μελών του κόμματος.

Ποια είναι τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την επόμενη των εκλογών έχουν εγγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 5000 νέα μέλη. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα άνω των 50 ετών που υπήρξαν στο παρελθόν μέλη οργανώσεων όπως η ΚΝΕ ή ο Ρήγας Φεραίος αλλά και η ΠΑΣΠ. Η συμμετοχή νέων σε ηλικία ανθρώπων είναι πενιχρή, γεγονός που προβληματίζει τους υπεύθυνους της Κουμουνδούρου.