Ο Σωτήρης Καλυβάτσης και η Υρώ Λούπη αποτελούν ένα από τα ζευγάρια της εγχώριας showbiz που έχουν επιλέξει να απασχολούν τα Μέσα με τη δουλειά τους και όχι με την προσωπική τους ζωή.

Ωστόσο οι δύο ηθοποιοί ζουν έναν τρυφερό έρωτα και η σχέση τους πάει από το καλό στο καλύτερο. Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Αν ήμουν πλούσιος» παραχωρεί συνέντευξη στο Down Town Κύπρου και μιλάει για την σύντροφό του, για το ενδεχόμενο ενός γάμου αλλά και για το αν θα ήθελε παιδί στο μέλλον.

Είναι και αφροδισιακό για τις περισσότερες γυναίκες. Έτσι δεν είναι;

Έτσι είναι, αλλά στην περίπτωσή μου δεν βοηθάει πολύ. Δεν το χρειάζομαι. Είμαι 1.90, ξανθός, με γαλάζια μάτια και κοιλιακούς! (γελάμε). Κοίτα, εγώ πιστεύω ότι το χιούμορ βοηθάει τους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά. Ανάλογα, όμως, και ποιον έχεις απέναντί σου. Πάντως, λόγω εμπειρίας, θα σου πω ότι το χιούμορ μπορεί να φτιάξει μια καλή ατμόσφαιρα για να γίνουν όμορφα πράγματα.

Μεγαλώνοντας σού είναι πιο δύσκολο να συμβιβάζεσαι μέσα σε μία σχέση;

Δεν καταπιέζομαι ποτέ, αλλά για μένα μια σχέση βασίζεται κυρίως στην επικοινωνία. Όταν μπορείς να επικοινωνήσεις με τον άλλον, τότε όλα είναι καλά. Κι αν δεν είναι καλά ακριβώς, έχεις τη βάση να τα βελτιώσεις. Δόξα τω θεώ, έχω μια σχέση και υπάρχει επικοινωνία.

Η επικοινωνία, λοιπόν, είναι το βασικότερο στοιχείο της σχέση σου, με την Υρώ Λούπη;

Με την Υρώ ταιριάζουμε ως άνθρωποι. Κολλάμε. Επικοινωνούμε και περνάμε καλά τον χρόνο που είμαστε μαζί. Επίσης, με βοηθάει να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος. Είναι πολύ βασικό ο άνθρωπός σου να σε τραβάει προς τα επάνω και να σε εξελίσσει. Είναι ένα πλάσμα χαρισματικό που σέβομαι, εκτιμώ, αγαπώ και θαυμάζω πολύ.

Επομένως, ούτε τώρα σκέφτεσαι να σπάσεις την κοσμοθεωρία σου γύρω από τον γάμο και να κάνεις την ανατροπή;

Το καλό είναι ότι έχουμε κοινή γραμμή και κοινή φιλοσοφία ζωής με την Υρώ. Κι αυτό είναι επίσης κάτι πολύ βασικό και γι’ αυτό δέσαμε τόσο πολύ. Ούτε από το δικό μου μυαλό, αλλά ούτε και από της σχέσης μου, περνάει ο γάμος.

Σας βοηθάει το γεγονός ότι κάνετε την ίδια δουλειά;

Αυτό έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία. Έχω δει σχέσεις να καταστρέφονται όταν και οι δύο είναι στον ίδιο κλάδο, μάλλον λόγω του ανταγωνισμού. Δεν ξέρω κιόλας, τι να σου πω. Πάντως εμάς μας βοηθάει, από την άποψη ότι υπάρχει κατανόηση. Ξέρει τι πάει να πει δεκάωρο γύρισμα, για παράδειγμα. Ή το «φεύγουμε για περιοδεία» ή «έχω παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη», όπως κάνω τώρα με τον «Βαφτιστικό της Κυρίας». Δεν είναι απλό, ούτε εύκολο για κάποιον που έχει πλήρη άγνοια του δικού μας επαγγέλματος να δεχτεί κάτι τέτοιο.

Δεν επιθύμησες ποτέ να έχεις δικό σου παιδί;

Μου αρέσουν τα παιδιά, αλλά αυτό που λέμε «πατρικό φίλτρο» ή κάποια παρόμοια ανάγκη, δεν μου βγήκε ποτέ. Όπως δεν έχω καλή σχέση με τον γάμο, έτσι δεν μου δημιουργήθηκε η ανάγκη για να κάνω οικογένεια, παρ’ όλο που αγαπώ τα παιδάκια. Φταίει το ότι είμαι πολύ μικρός ακόμα, τι να πω; Πάντως το σίγουρο είναι ότι δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό, ούτε να παντρευτώ, ούτε να κάνω οικογένεια. Αν το ήθελα, θα το είχα κάνει.