Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, προχθές το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μία 37χρονη αλλοδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και ψευδή ανωμοτί κατάθεση. 

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης τηλεφώνησε σε ημεδαπή, προσποιούμενος ιατρό και με το πρόσχημα της εμπλοκής του παιδιού της σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, από το οποίο απαιτούνταν άμεση χειρουργική επέμβαση του, της απαίτησε (22.000) ευρώ μετρητά, τα οποία ζήτησε να τοποθετούν μέσα σε σακούλα και να τα αφήσει σε συγκεκριμένο κάδο απορριμμάτων, στην Πάτρα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν την 37χρονη δράστιδα, τη στιγμή που παραλάμβανε από τον κάδο απορριμμάτων την σακούλα, που είχε εναποθέσει η παθούσα. 

Σε έρευνα που ακολούθησε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο, στην Πάτρα, όπου διέμενε προσωρινά η δράστιδα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν διάφορα κοσμήματα, τα οποία είχε αφαιρέσει με την ίδια μεθοδολογία (εξαπάτηση και εναπόθεση των κοσμημάτων σε κάδο απορριμμάτων) από πολίτη που δεν έχει καταγγείλει το περιστατικό μέχρι σήμερα. 

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι η δράστιδα ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς της, αποπειράθηκαν χθες το μεσημέρι, με την ίδια μεθοδολογία, να αποσπάσουν και από ηλικιωμένη ημεδαπή, το ποσό των 25.000 ευρώ, ωστόσο η παθούσα κατάλαβε τις προθέσεις τους και δεν τους παρέδωσε τα χρήματα. 

Επιπλέον, η 37χρονη δράστιδα αποπειράθηκε να παραπλανήσει τις Αστυνομικές Αρχές, δηλώντας ψευδή δηλωτικά στοιχεία, ενώ τα πραγματικά στοιχεία ταυτοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Αστυνομικές Αρχές της Χώρας της.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.