Υλικά Συνταγής

  • 20 σφολιατάκια βουτύρου στρογγυλά ή 1 πακέτο σφολιάτα βουτύρου
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 350 γρ. κιμά
  • 150 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα μυρωδικά (θυμάρι, βασιλικό, μαϊντανό) ψιλοκομμένα
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
  • 180 γρ. κασέρι, κομμένο σε φετάκια
  • 4-5 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • φύλλα ρόκας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τοποθετείτε σε ταψί τα στρογγυλά σφολιατάκια ή κόβετε από τα φύλλα σφολιάτας στρογγυλούς δίσκους σε όποια διάμετρο επιθυμείτε. Ζεσταίνετε το μισό λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμύδια.

  2. Προσθέτετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο και βράζετε για 35’-40’, μέχρι να εξατμισθούν εντελώς τα υγρά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Τηγανίζετε πολύ ελαφρά στο υπόλοιπο λάδι ή βούτυρο τις ροδέλες μελιτζάνας και τις στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί

  3. Απλώνετε πάνω στα σφολιατάκια τον κιμά, κατόπιν τα φετάκια του τυριού και από πάνω τοποθετείτε 2-3 ροδέλες μελιτζάνας. Ψήνετε τα σφολιατίνια στους 170 °C για 20’ και σερβίρετε, αφού γαρνίρετε με τη ρόκα και το κουκουνάρι.

Πηγή: icookgreek.com