Είναι ταλαντούχα ηθοποιός και το αποδεικνύει σε κάθε της εμφάνιση, είτε στην τηλεόραση, είτε στο θέατρο.

Ως άνθρωπος είναι ακομπλεξάριστη και δεν φοβάται να πει δημόσια αυτό που σκέφτεται, ακόμα και αν είναι αρνητικό.

Η Σοφία Μουτίδου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το stand-up comedy, χαρίζοντας άφθονο γέλιο στους θεατές, που σπεύδουν να τη δουν από κοντά.

Αυτήν την περίοδο, ανεβάζει το ξεκαρδιστικό one woman show "Unchained" και έρχεται στην Πάτρα για να μας καθηλώσει με θέματα γνώριμα για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα!

Λίγο πριν εμφανιστεί στη σκηνή του Πάνθεον, μίλησε στο patrasevents.gr για την παράσταση, για το "Καφέ της Χαράς" και τα μελλοντικά της σχέδια.


"Είναι μεγάλη ελευθερία, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο"

P.E.: Πείτε μου δύο λόγια για την παράσταση "Unchained" που θα δούμε στην Πάτρα.

Σ.Μ.: "Είναι μια παράσταση stand-up comedy, που ασχολείται με θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας, όπως οι ανθρώπινες σχέσεις, οι ερωτικές σχέσεις, η δουλειά, ο γάμος. Γενικότερα, με ό,τι ασχολείται ένας άνθρωπος από την ώρα που ξυπνάει μέχρι την ώρα που κοιμάται. Όλα αυτά, πάντοτε με τη δική μου προσωπική ματιά".

P.E.: Πώς προέκυψε ο τίτλος;

Σ.Μ.: "Με βάση το ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία, καμία δέσμευση. Μπορώ να πω ότι θέλω στην παράσταση".

P.E.: Κάνετε χρόνια stand-up comedy. Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε σε αυτή τη μορφή τέχνης;

Σ.Μ.: "Είναι μία δυνατότητα που έχεις γενικά από τη φύση σου, να μπορείς να μεταδίδεις ιστορίες που έχουν στόχο το γέλιο και εγώ το έχω αυτό. Μπήκα σε αυτό τελείως συμπτωματικά, είδα ότι μου ταιριάζει και σκηνικά, δεν το κάνω μόνο στη ζωή και το επέλεξα. Είναι μεγάλη ελευθερία, αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο".


"Τo stand-up αρχίζει να να αποκτά το δικό του κοινό"

P.E.: Πώς γράφετε το υλικό σας, πως προκύπτουν τα κείμενα;

Σ.Μ.: "Ο δικός μου τρόπος είναι να τα ηχογραφώ προφορικά και μετά τα απομαγνητοφωνώ από τον εαυτό μου. Αυτοσχεδιάζω με έναν άξονα μόνη μου και μετά το κάνω κείμενο, το διορθώνω, το ξανά φιλτράρω, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα που θέλω. Ύστερα, βέβαια, από τις διορθώσεις αποκτά και μια άλλη άνεση, που έχει να κάνει με τη διάδραση, τι θα πει ο κόσμος, πως θα νιώσει".

P.E.: Υπάρχουν θέματα που δεν θέλετε να θίξετε ή καταπιάνεστε με τα πάντα;

Σ.Μ.: "Καταπιάνομαι με τα πάντα, απλώς στο stand-up το δικό μου, δεν ασχολούμαι επώνυμα, εκτός από μία φορά, που έγινε μία νύξη λίγων δευτερολέπτων στο GNTM".

P.E.: Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας, η κατάσταση του stand-up comedy στην Ελλάδα;

Σ.Μ.: "Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει αρχίσει το κοινό και καταλαβαίνει για το τι πρόκειται, ασχολείται και πηγαίνει σε παραστάσεις. Τo stand-up αρχίζει να να αποκτά το δικό του κοινό, πριν δεν ήταν έτσι, ήταν πολύ μακριά από τον κόσμο. Τώρα νομίζω πάει πάρα πολύ καλά".

P.E.: Πόσο σημαντικό θεωρείτε ότι είναι το γέλιο για τη ζωή μας;

Σ.Μ.: "Πάρα πολύ. Το γέλιο είναι λυτρωτικό. Ο κόσμος έρχεται στην παράστασή μου με την προδιάθεση ότι θα γελάσει. Είναι ήδη "κουρδισμένος" γιατί ξέρει τι πρόκειται να δει".


"Θα παίξω στο δεύτερο κύκλο του "Καφέ της Χαράς""

P.E.: Τον Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρώμας, επιστρέφει το "Καφέ της Χαράς". Πώς αισθάνεστε πού θα υποδυθείτε ξανά τη "Δασκάλα";

Σ.Μ.: "Εγώ θα εμφανιστώ στο δεύτερο κύκλο. Είναι περίεργο να παίξεις ξανά τον ίδιο ρόλο, μετά από τόσα χρόνια, είναι γεγονός αυτό. Από την άλλη, θα είναι διαφορετικό γιατί τώρα η ιστορία, θα επικεντρώνεται στα παιδιά".

P.E.: Ήταν μια σειρά που έκανε τρομερή επιτυχία. Υπάρχει άγχος, μήπως δεν έχει την ίδια ανταπόκριση με τότε;

Σ.Μ.: "Φαντάζομαι υπάρχει άγχος για τον δημιουργό κάθε φορά που κάνει κάτι. Είναι περίεργο το θέαμα. Ακόμα και σε μεγάλες παραγωγές δεν είσαι σίγουρος ότι κάτι θα πάει, είτε είναι θέατρο, είτε σινεμά, είτε τηλεόραση. Είναι ένα μεγάλο ρίσκο".

P.E.: Πριν αναφερθήκατε στο GNTM, το οποίο πρόσφατα κατηγορήσατε για το επεισόδιο με την κάθετη πασαρέλα. Το παρακολουθείτε;

Σ.Μ.: "Δεν παρακολουθώ ποτέ κάτι μόνιμα, μου είναι αδύνατον, αλλά αν τύχει κάποια ώρα και ανοίξω την τηλεόραση, μπορεί να δω λίγο απ' όλα, δεν έχω κάτι σταθερό".


"Είμαι δραστήρια, αναβλητική πολύ και φιλότιμη"

P.E.: Εδώ και καιρό διατηρείτε κανάλι στο Youtube. Είναι ένα μέσο για να εκφράσετε τις σκέψεις σας;

Σ.Μ.: "Ναι. Μ΄αρέσει γιατί μπορώ να κάνω το κέφι μου, να είναι χαρούμενη, να ανεβάζω ότι βίντεο θέλω, χωρίς να μου λέει κανένας τι να κάνω, να με τσεκάρει ή να με νουθετεί. Ταυτόχρονα έχει ξεπεράσει το όριο του χαβαλέ και έχει γίνει πιο επιμορφωτικό για ό,τι συμβαίνει".

P.E.: Στα σχόλια που δέχεστε, θετικά και αρνητικά, απαντάτε ή δεν δίνετε σημασία;

Σ.Μ.: "Στην αρχή απαντούσα, όχι πια. Είναι δύσκολη διαδικασία και ψυχοφθόρα".

P.E.: Περιγράψτε μου τον εαυτό σας με τρεις λέξεις ή φράσεις που σας έρχονται στο μυαλό.

Σ.Μ.: "Πάρα πολύ δύσκολο αυτό που μου λες. Θα έλεγα δραστήρια, αναβλητική πολύ και φιλότιμη. Δύο καλά, ένα κακό".


Τα μελλοντικά της σχέδια!

P.E.: Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Σ.Μ.: "Θα συνεχίσω να έχω το κανάλι μου, θα κάνω την παράσταση stand-up σε κάποιες ακόμα πόλεις και από 20 Δεκεμβρίου θα βρίσκομαι στο θέατρο Βεργίνα με το έργο των Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου ΣΙΝΕΜΑΣΚΟΠ "The musical". Στο έργο θα είναι ακόμα ο Κώστας Μακεδόνας, η Κατερίνα Κούκα και η Νίνα Λοτσάρη στο τραγουδιστικό κομμάτι και ο Πασχάλης Τσαρούχας με τη Νικολέτα Καρρά. Θα κάνουμε μια δουλειά πολύ θεαματική για ένα μήνα. Από κει και πέρα έχω στα σκαριά ένα ακόμη πλάνο για το θέατρο, απλώς δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο".