Μπορεί να διανύουμε τον Οκτώβριο όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμα σκέφτονται να εκμεταλλευτούν τα σαββατοκύριακα για κοντινές από την Πάτρα «αποδράσεις».

Παρότι έτσι έχουμε μπει στο κλίμα της καθημερινότητας, τα μέρη που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από την Αχαϊκή πρωτεύουσα και προσφέρονται ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή είναι αρκετά.

Καλάβρυτα

Ενδεχομένως να αποτελεί έναν προορισμό όταν οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο χαμηλές, ειδικά αν κάποιος θέλει να τον συνδυάσει με επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο, όμως ακόμα και αυτή την εποχή τα Καλάβρυτα προσφέρονται για ένα σαββατοκύριακο. Απέχουν περίπου δύο ώρες από την Αθήνα και εκτός από τη βόλτα που μπορεί να κάνει κανείς στο κέντρο, έχουν και πάρα πολλά αξιοθέατα.


φωτο-angela.loennig

φωτο-angela.loennig

Τρίκαλα Κορινθίας

Επίσης ένας λίγο πιο χειμερινός προορισμός, όμως τέτοια εποχή θα τα ευχαριστηθεί κανείς περισσότερο, αφού έχουν και λιγότερο κόσμο. Επιβάλλεται η επίσκεψη στον παλαιότερο οικισμό και η βόλτα στα όμορφα στενά με τα παραδοσιακά μαγαζιά.


φωτο-konstantinos_spanos

φωτο-konstantinos_spanos

Ναύπακτος

Αν πάλι κάποιος προτιμάει τη βόλτα στη θάλασσα η Ναύπακτος αποτελεί μια πολύ καλή λύση. Το περπάτημα στην παραλία επιβάλλεται, καθώς το τοπίο είναι εντυπωσιακό. Μία ώρα από τη Ναύπακτο είναι και η ορεινή Ναυπακτία για όσους θέλουν να συνδυάσουν και βουνό και θάλασσα.


φωτο-Max Kuzin

φωτο-Max Kuzin

Ναύπλιο

Όταν κάποιος σκέφτεται να πάει μία εκδρομή το Ναύπλιο είναι πάντα στις πρώτες επιλογές του. Πρόκειται για μία πόλη που όσες φορές και αν την επισκεφτεί κανείς δεν βαριέται ποτέ. Από το Μπούρτζι και το Παλαμίδι με τα 999 σκαλοπάτια, μέχρι τα μικρά σοκάκια της παλιάς πόλης, το μόνο σίγουρο είναι ότι η γραφικότητα του τοπίου εντυπωσιάζει.


φωτο-takiskostakis

φωτο-takiskostakis