Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου τέσσερις υποθέσεις κλοπών οχημάτων και έξι υποθέσεις αρπαγής τσαντών στο Ηράκλειο.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, από αστυνομικούς 33χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας 37χρονος, κατηγορούμενος για απάτη με υπολογιστή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την έρευνα και την προανάκριση, προέκυψε ότι ο 33χρονος, κατά το χρονικό διάστημα από την 28/07 έως και την 1/10, είχε διαπράξει δύο κλοπές οχημάτων και δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών.

Στη συνέχεια με τη χρήση αυτών διέπραξε έξι αρπαγές τσαντών, οι οποίες περιείχαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται σχεδόν στις 6.000 ευρώ.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι ο 33χρονος αφαίρεσε πορτοφόλι και στη συνέχεια το παρέδωσε στον 37χρονο, ο οποίος προέβη σε αγορές χρησιμοποιώντας τραπεζική κάρτα ανάληψης που είχε στο εσωτερικό του. Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Ηρακλείου αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 37χρονος, ενώ τα αφαιρεθέντα είδη βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επιπλέον, τα οχήματα και η δίκυκλη μοτοσικλέτα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.