Η είδηση ότι ένα ξενοδοχείο της περιοχής τους ενδέχεται να φιλοξενήσει μετανάστες, στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση για το προσφυγικό, ξεσήκωσε τους κάτοικους της Παραλίας, αλλά και αρκετούς από τις νότιες συνοικίες της Πάτρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σύλλογοι, φορείς και κάτοικοι της Παραλία, αλλά και τον όμορων περιοχών πραγματοποίησαν την Τετάρτη το βράδυ  συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, αποφασίζοντας να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις σε περίπτωση που αληθεύουν τα όσα λέγονται για την διαμονή μεταναστών σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κεντρικό σημείο της συνοικίας τους, σε κατοικημένη περιοχή της Παραλίας. 

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ήταν οι εξής: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημ. Σχολείου Παραλίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημ. Σχολείου Παραλίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Παραλίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μιντιλογλίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Παραλίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Παραλίας, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 52ου Δημ. Σχολείου και 51ου Νηπιαγωγείου Πατρών, Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Παραλίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Παραλίας, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»Λεύκας Πατρών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρύα Ιτεών, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μιντιλογλίου, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεάπολης Πατρών και Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Δόξα Παραλίας». 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η περιοχή της Παραλίας είναι δίπλα από το νέο λιμάνι, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους πρόσφυγες που είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να ταξιδέψουν με κάθε τρόπο προς την Ιταλία και την Δυτική Ευρώπη. Οι κάτοικοι της Παραλίας μάλιστα προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση για το απόγευμα της Πέμπτης στα γραφεία του Συλλόγου Αναγέννηση, ενώ ήδη έχουν ορίσει επιτροπή αγώνα για το όλο θέμα.