Όλα έτοιμα για το 1o Patras Street Food Festival που ξεκινά την Παρασκευή στις 4 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 6 του μήνα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κήπου της Apotheosis, στην αχαϊκή πρωτεύουσα. 

Είναι ένα δρώμενο ξεχωριστό που δεν έχει ξαναγίνει στην Πάτρα και αυτός είναι ίσως ο βασικός λόγος που δεκάδες Πατρινοί έχουν δείξει ενδιαφέρον εδώ και καιρό, ρωτώντας να μάθουν λεπτομέρειες για αυτό το εγχείρημα, το οποίο αξίζει να σημειωθεί, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΣΚΕΑΝΑ και με τη συνεργασία τόσο του Δήμου Πατρέων, όσο και της Περιφέρειας, όσο και του Επιμελητηρίου Αχαϊκός. 

Τα πάντα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το Patras Street Food Festival. Τα περίπτερα των 21 επιχειρήσεων της Πάτρας που συμμετέχουν στο φεστιβάλ έχουν μπει στις θέσεις τους, οι κεντρικές σκηνές που θα πραγματοποιηθούν οι συναυλίες και τα καλλιτεχνικά δρώμενα της διοργάνωσης είναι και αυτές έτοιμες να υποδεχθούν τους τραγουδιστές, ενώ οι άνθρωποι που υλοποιούν αυτό το μοναδικό εγχείρημα για την πόλη δεν έχουν σταματήσει να τρέχουν όλες αυτές τις μέρες για αυτή τη γιορτή της γεύσης του δρόμου. 

Το κάθε περίπτερο του φεστιβάλ θα έχει τον δικό του χαρακτήρα σε ότι αφορά τα είδη που θα προσφέρει στους επισκέπτες, πάντα με βάση την κουλτούρα της υπαίθριας κουζίνας και του street food. Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, έχοντας η κάθε μία το δικό της περίπτερο είναι οι εξής: Coffee Island, El Greco Pizza, Rubik's Superfood & Coffee, Pizza 44, Χοιροποίητο Σουβλακοποιείο, Tomo's open kitchen bar, Mama Pizza Bar Originale Cucina Italiana, Distinto Bar Restaurant, Bodegas wine bar restaurant, Σχαραβαίος - Ψητοπωλείο, Rolling Juice Ρόδον, Tessera Bistrot Opera burge. 

Η κάθε μία από αυτές ήδη έχει ετοιμάσει τις δικές της γευστικές προτάσεις, αποκλειστικά για τους επισκέπτες του Street Food Festival.


Το φεστιβάλ, πέρα από τις ξεχωριστές γεύσεις που θα έχει, θα τις συνδυάσει με τους ήχους της καλής μουσικής, όπως επιβάλλεται σε τέτοια γιορτή, φιλοξενώντας έτσι ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της καλλιτεχνικής σκηνής, αλλά και συγκροτήματα από την Πάτρα, με το δικό τους ύφος και στυλ. 

-Το καλλιτεχνικό μέρος της διοργάνωσης ανοίγει την Παρασκευή ο Δημήτρης Σταρόβας με τους "15 -50", δίνοντας τη συνέχεια στη σκυτάλη στον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους ευγενείς αλήτες.

-Το Σάββατο η μουσική ξεκινάει από το μεσημέρι με τους Natural Beat του μαέστρου Τζόνι Ανδριόπουλου να ανεβαίνουν στη σκηνή, με την ιδιαίτερη φωνή της Μαρίας Μητρούλια, τον Θύμιο Παπαδόπουλο στα ντραμς και τον Πασχάλη Μπάση στην κιθάρα, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας εμφανίζονται οι πολυδιάστατοι «Passepartout». (Φανής Tσαϊλάκη, Ηλίας Λαμπρόπουλος, Στέφανος Κωνσταντόπουλος, Κώστας Διαμαντόπουλος και Αποστόλης Κακαβάς). Το βράδυ ανεβαίνει στη σκηνή ο Πατρινός μουσικός Vassilikos που πρόκειται να δώσει ένα ξεχωριστό παλμό στην γιορτή. 

- Την Κυριακή υπάρχει μια  ξεχωριστή γιορτή για τα μικρά παιδιά, αυτή το Bobos Street Food Festival, με τους Φοίβο Δεληβοριά, Χρήστο Καλπουζάνη και τους X- Saltybagos να καλύπτουν καλλιτεχνικά το όλο δρώμενο. To απόγευμα οι Cubaneros (Πάνος Παναγόπουλος, Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques) θα μας βάλουν στους δικούς τους λάτιν ρυθμούς και στη συνέχεια ακολουθεί η μεγάλη συναυλία με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης" και τον Γιάννη Κότσιρα.