Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε στο κοινό που παρακολούθησε την συναυλία του Γιώργου Νταλάρα την Δευτέρα το βράδυ στο Ηρώδειο, η στιγμή που ο σπουδαίος τραγουδιστής ερμήνευσε το Διδυμότειχο Μπλούζ του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συναυλία ήταν μια τιμητική βραδυά για την μεγάλη καριέρα στο λαϊκό τραγούδι του Γιώργου Νταλάρα. Δίπλα στο Γιώργο Νταλάρα, βρέθηκαν για να τον τιμήσουν, να γιορτάσουν και να τραγουδήσουν μαζί του, τα μεγάλα τραγούδια του, πλειάδα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως η Γλυκερία, η Ελένη Βιτάλη, η Φωτεινή Βελεσιώτη, η Μελίνα Ασλανίδου, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Μάριος Φραγκούλης και πλήθος άλλων.

Η πιο συγκινητική στιγμή όμως ήταν όταν δίπλα στον Γιώργο Νταλάρα, βρέθηκε ο Μίλτος Πασχαλίδης, για να ερμηνεύσουν μαζί το "Διδυμότειχο Μπούζ". Εκείνη την στιγμή στη γιγαντο-οθόνη πίσω τους, προβάλλονταν το βίντεο κλιπ του ομώνυμου τραγουδιού, με τον δημιουργό του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να το ερμηνεύει, μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα.

Ήταν η στιγμή που οι θεατές σταμάτησαν να τραγουδάνε αφού ένιωσαν έναν κόμπο να τους πνίγει για τον τόσο πρόωρο χαμό του αγαπημένου δημιουργού.

Το μουσικό ταξίδι στην 50χρονη πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, -το οποίο διοργάνωσε ο Μέντα 88 fm-, περιλάμβανε τραγούδια απ' όλες τις συνεργασίες του Γιώργου Νταλάρα, με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Μάνος Λοίζος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Πυθαγόρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.